Zice Boc că, dacă-l lasă Drulă în pace, ”OSĂ” ne facă din nou licitație la metrou în toamnă

Emil ”OSĂ” Boc a venit vineri să ne asigure că sută-n mie licitația pentru metroul din Cluj-Napoca va continua în această toamnă. Ea a fost suspendată decât temporar cât să se actualizeze la Guvern prețurile la materialele de construcții. Cum se actualizează, cum se dă drumul la licitație.

În rest, fără să ne întrebăm prea mult de unde banii, cum se vor respecta condițiile din PNRR, noi trebuie să-l credem pe Boc că la Ministerului Transporturilor există deja un Departament de Actualizări Prețuru Metrou Cluj-Napoca care actualizează de zor indicatorii tehnico-economici. Că așa au cerut cei trei ofertanți de la ultima licitație buftată, care s-ar fi înhămat la treabă pe condiția prețului cel mai mic, dar au cerut ca acesta să fie cât de mic, dar măcar reactualizat la noile prețuri ale materialelor de construcții care au crescut foarte mult față de cele stabilite în luna mai, data penultimei amânări a ultimei licitații.

În rest, zici că i s-a agățat banda în casetofon și nu mai are Primăria nici un creion cu care să i-o deruleze, Emil ”OSĂ” Boc a debitat aceeași melodie a vorbelor care ”OSĂ” devină fapte (cândva, în anii enjdemii, când nu vor mai fi copii nici copiii copiilor care se nasc astăzi):

”Suspendarea licitației a fost o decizie rațională. Cei de pe margine au dreptul să spună ce doresc, dar ei sunt cu vorbele, noi cu faptele.

Asta este diferența la Cluj. Noi am făcut, alții doar au vorbit, iar alții, când au putut să facă, au făcut rău Clujului, cum este ministrul Drulă care a făcut rău.

Mă refer la faptul că centura metropolitană este la București, am fi putut demara procedurile de licitație dacă am fi avut banii din PNRR asigurați. Vreau să spun cât de rău a făcut acest om Clujului și acest partid, USR.

(…) De fiecare dată când stau în trafic,  să-i adresese clujeanul un gând bun celui care a scos centura din PNRR”, a spus Boc.

Deocamdată, nu lui Drulă îi umplu frigiderul de carne în fiecare zi clujenii, ci lui Măiestrică.

Care de atâtea fapte, ne-a terminat din vorbe.

Îl așteptăm la o cafea pe Turnul Pompierilor și la o casată în foaierul noii clădiri a Filarmonicii. Sau la umbră, în noua Pădure a Cujenilor – unde dorește domnia sa să vrea să ne arate materializarea faptelor sale din vorbe.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.