Zelenski: „Facem apel la Uniunea Europeană pentru aderarea imediată a Ucrainei printr-o nouă procedură specială”

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut luni ca Ucraina să fie primită în Uniunea Europeană „imediat”, în procedură de urgență. Liderul de la Kiev susține că militarii ucrainenei nu luptă împotriva Rusiei invadatoare doar pentru țara lor, ci pentru întreaga Europă.

„Facem apel la Uniunea Europeană pentru aderarea imediată a Ucrainei printr-o nouă procedură specială”, a declarat Zelenski.

„Suntem recunoscători partenerilor noștri pentru că ne sunt alături. Dar scopul nostru este să fim alături de toți europenii și, cel mai important, să fim egali. Sunt convins că acest lucru este corect. Sunt convins că se poate”, a mai spus președintele ucrainean, citat de LB.ua.

Volodimir Zelenski a mai precizat că ucrainenii cu experiență de lupta vor fi eliberați din închisoare pentru a fi trimiși în cele mai fierbinți puncte de luptă.

„Ucrainenii cu experiență de luptă vor fi eliberați din arest și se vor putea repara în cele mai fierbinți locuri. De asemenea, toate sancțiunile sunt ridicate de la unii participanți la ATO”, a mai spus liderul de la Kiev.

Zelenski a subliniat că toți cei care se pot alătura luptei împotriva invadatorilor ruși ar trebui să facă acest lucru.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.