Zeci de intervenții Salvamont în ultimele 24 de ore

Salvamontiştii din ţară au avut în ultimele 24 de ore 70 de intervenţii de urgenţă, peste 30 de persoane fiind transportate la spital.

”Zi grea pentru salvamontiştii din întreagă ţară, cu multe intervenţii, multe foarte dificile sau încheiate tragic.


În ultimele 24 de ore la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 70 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont.

Cele mai multe apeluri – 12 – au fost primite pentru Salvamont Sinaia, dar un număr mare de intervenţii au avut şi salvatorii montani din Predeal şi Cluj.

Potrivit Agerpres, în cazul acestor intervenţii au fost salvate 78 de persoane. Dintre acestea 34 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru a fi transportate la spital.

S-au mai primit 36 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană.

Un caz tragic a avut loc sâmbătă, când doi schiori şi-au pierdut viaţa, după ce au fost prinşi de avalanşă în apropiere de cabana Bârcaciu din Munţii Făgăraş. Ambele victime au fost transportate la baza muntelui pentru a fi duse la IML.

sursa foto: salvamontromania.ro

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.