Trimis în judecată în al doilea dosar pentru proxenetism, Lucian Jula are ”sponsor” nou

Fenomenul de proxenetism s-a înfiripat în toate colțurile țării. Dacă dosarele de proxenetism conțineau în urmă cu zece ani informații despre inculpați, mediul din care provin, justificări ale faptelor precum sărăcia sau lipsa educației, în zilele noastre proxeneții sunt printre cei mai bogați indivizi din societate. Fenomenul a luat amploare prin ceea ce numesc specialiștii și anchetatorii „metoda Loverboy”, adică un individ reușește să o facă pe victimă să se îndrăgostească de el, cerându-i  acesteia în schimbul ”relației fericite” să presteze servicii sexuale contra cost în România sau alte țări din Europa și nu numai. Anul 2020 părea că era anul în care ne-am aliniat la cerințele UE de a combate fenomenul de prostituție și proxenetism din țară. Autoritățile au lucrat la o multitudine de dosare concretizate în percheziții, confiscări, arestări și trimiteri în judecată. Clujul a fost pus pe hartă prin gruparea din jurul lui Pop Cosmin aka „Șarpele nebun”, un individ din Dej care a format o gașcă de proxeneți ce se hrăneau de pe urmele unor prostituate tinere, multe dintre ele constrânse să presteze servicii sexuale prin cluburi din Europa sau prin apartamente închiriate în țări precum Elveția, Germania, Austria sau Anglia. Banii produși de aceste tinere ajungeau în buzunarele peștilor de la Dej, în gașca respectivă existând un ”proxenet” cu vechime: Jula Lucian.


În august 2021, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej le-au demonstrat celor de la DIICOT Cluj că sunt capabili să prezinte un probatoriu stufos împotriva inculpaților: Pop Cosmin, Pop Codin, Man Călin, Vlașin Tudor și Jula Lucian Dorin. Împotriva acestora, la momentul în care s-a făcut trimiterea în judecată, nu mai exista nicio măsură preventivă valabilă, deși au fost arestați în 2020 în baza unui referat de peste 80 de pagini.


În județul Cluj, la o jumătate de an distanță au mai avut loc câteva arestări din gașca proxeneților de la Turda. La fel ca în cazul celor de la Dej, procurorii au finalizat ancheta cu trimiterea în judecată a acestora. Însă, la doi ani de la acțiunile de combatere a proxenetismului și traficului de persoane, încă există proxeneți din aceste grupări care își continuă activitatea nestingheriți, pledând în instanță ca nevinovați.
Acesta este și cazul Lucian Jula, cel care în timp ce este trimis în judecată, pentru a DOUA oară pentru proxenetism(fiind condamnat după ce DIICOT Cluj l-a trimis în judecată în urmă cu aproape 10 ani), își continuă activitatea. Cu toate ca a divorțat de femeia care presta servicii sexuale prin Dubai și alte țări din Europa, cu toate ca ar fi fost arestat în timp ce încerca să intre fraudulos pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, cu toate că fosta iubită, celebra Monica Hill, a cerut instanței ordin de protecție împotriva acestuia, o altă tânără prostituată l-ar întreține cu bani pe acesta încă de când el era săltat în dosarul Peștii de la Dej.

Vrăbiuțele Ziar de Cluj ne-au relatat puțin despre relații cu beneficii financiare în conturile lui Jula, pentru care metoda Loverboy funcționează de minune.

„Se pare că Inspectoratul Județean de Poliție Cluj doarme și nu face nimic în cazul unora dintre “Peștii din Dej”. Ba mai mult, proxeneții își continuă activitatea bine mersi, fără nicio problemă. Jula Lucian nu și-a schimbat comportamentul. Chiar dacă are un dosar pe rol, el în continuare are femei la produs prin străinătate, că doar acolo se fac bănuții, si el este obișnuit să trăiască pe picior mare! În urma cu trei weekend-uri, mai exact în data de 3 iunie, și-a făcut apariția in cluburile Plan B și Chios din Cluj, alături de femeia lui care este ”la produs” în Anglia, dar care s-a întors acasă pentru al duce pe interlop în vacanță, deoarece în data de 8 iunie a fost aniversarea proxenetului, care a făcut 33 ani, și drept cadou a venit prostituata acasă ca să sărbătorească împreună.


Jula Lucian face drumuri regulate în Anglia ca să își aducă bănuții (recolta)acasă, că femeia stă și produce ca el să poată să iasă prin cluburi să facă impresii și să agațe femei care nu știu că de fapt el este un întreținut de prostituate, că el nu este capabil să fie independent financiar.


Cât despre R., producătoarea lui Jula, știe tot orașul că care și ea un istoric cu video-chat la Cluj, fiind poreclită R. – coadă de mătură”, explică sursele Ziar de Cluj.

Argumentele de mai sus sunt însoțite de bilete de avion și apariții în care apar cei doi:
Mai mult, titlul de prostituată atribuit tinerei R. este evident din anunțurile în care aceasta își promovează serviciile sexuale practicate:

Sursele Ziar de Cluj susțin că tânăra pare ușor de manipulat, dat fiind că nu stă online pe rețelele de socializare.

„R. susține că este iubita lui Jula Lucian de 3 ani, doar că ea stă în cluburi de prostituție și este iubita lui în imaginația ei, pentru că el se dezice de ea. El doar colaborează cu R.  adică îi ia banii pe care ea îi produce pentru el . Atâta este de naivă încât ea se **** ca să producă bani pentru ca Jula să facă pe bogatul. Ea nu are voie să aibă Facebook. A avut profil de Facebook, dar l-a închis.

Anul trecut pe vremea aceasta el a fost arestat în America, iar R. și-a deschis pagina de Facebook în ideea că poate afla ceva de el (probabil nu avea la cine să îi trimită banii care îi făcea din prostituție și era disperată să îl găsească). El fiind arestat o perioadă nu a mai avut contact cu el. Jula a fost arestat în perioada 9 iunie-24 iulie 2021, fiind surprins în timp ce încerca să treacă granița ilegal în SUA. Domnul ”afacerist” Jula agață și alte femei cu care își face “relații de dragoste” în paralel cu relația cu R. cea care îl întreține. El agață femei normale, decente, care lucrează normal fără să presteze servicii de prostituție, doar că problema cu aceste femei este că până la urmă afla și ele din stânga-dreapta cine este “iubitul lor” și cu ce se ocupă, de unde procură bănuții cu care le cumpără cadouri scumpe și flori. De fapt bănuții nu sunt făcuți din “afacerile ” cu care se laudă el că se ocupă zilnic, că sunt trimiși din străinătate de la R.! Când se află adevărul și femeile decente rup relațiile cu el, Jula se refugiază tot în brațele tinerei R. – cea fidelă și bună la nevoie. Toate aceste informații nu sunt secrete, pentru că se laudă la prietenii lui și la colegii de la sală cărora le povestește de victimele sale și de Monica Hill în special”, mai relatează sursele.

Lucian Jula a fost trimis în judecată anul trecut în august, fiind inculpat în cel de-al doilea dosar de proxenetism din ”cariera sa profesională”. Anchetatorii au depus în probatoriu interceptări dintre Jula și fosta lui soție care se prostitua, încercând să demonstreze activitatea infracțională a acestuia. Între timp, fosta lui soție din Bistrița a divorțat de el, iar avocata lui, Maria Mladin – iubita fratelui său, a cerut pe cameră preliminară înlăturarea probelor de la dosar. În timp ce Jula și Mladin încearcă să fenteze sistemul judiciar, pe 23 iunie judecătorul de fond ar urma  să se pronunțe le legalitatea rechizitoriului din dosarul Peștii de la Dej.

Citește și:

Șarpele, Jula și Coco, interceptați în arest preventiv. Bombardierii de la Dej se temeau că pierd mașinile ale căror rate erau achitate de către prostituate. Jula era relaxat

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.