Traficanți de DROGURI, reținuți de polițiștii clujeni. Percheziții în Cluj și Alba

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus vineri reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a trei persoane acuzate de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cunoscând că sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În cauză s-a reţinut faptul că, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au procurat şi depozitat droguri de risc şi de mare risc, precum şi produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în vederea comercializării acestora pe raza judeţelor Alba şi Cluj.

La data de 10.03.2022, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi Alba-Iulia au efectuat un număr de 6 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Cluj şi Alba, în urma cărora au fost identificate şi ridicate, în vederea continuări cercetărilor, 326 de comprimate Ecstasy, 30 de grame de cocaină, 814 grame de cannabis, o instalaţie de cultivare a cannabisului indoor, 1.200 de grame de substanţă psihoactivă pulverulentă, 44 de pungi cu substanţă psihoactivă pulverulentă, 2 grame de ciuperci halucinogene, 10 telefoane mobile, un cântar electronic, 1 pistol de tip airsoft, 2 săbii, 5 cuţite şi suma de 1.500 de lei.

În cursul zilei de azi, cei trei inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.