TE ȚINE SĂ STAI ÎN FRIG LA IARNĂ?

Cetățeni, nu vă panicați! Vom avea gaz suficient la iarnă, cât să nu ardem gazul degeaba! Asta ne spune ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a anunțat că România va atinge săptămâna aceasta obiectivul de umplere a depozitelor de gaze până la 80% din capacitate.

„Ne aflăm pe un trend de creștere accelerată în ceea ce privește pregătirea pentru iarnă, ținând cont de profilul de consum și de producție”, a declarat ministrul Energiei.

Foarte tare, bossulică, mulțumim că încerci să ne liniștești! Dar vezi că șeful tău, un anume Nicolae Ciucă, zicea altceva, acum câteva zile.

„Din nefericire, trecem printr-o perioadă a incertitudinii şi nesiguranţei. Oamenii au multe temeri şi pe bună dreptate sunt îngrijoraţi pentru ce le rezervă ziua de mâine. Avem o iarnă grea în faţă, pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune, echilibru şi responsabilitate, nu va fi uşor”,  le-a spus Nicolae Ciucă oamenilor veniţi duminică la Ţebea, pentru a-l comemora pe Avram Iancu.

Păi cum e, până la urmă, frățiorilor? Ori ne așteaptă o iarnă grea, ori să stăm liniștiți, că depozitele sunt pline de gaz! Nu de alta, dar să știm și noi dacă mai cumpărăm o haină, o plapumă, să le tragem pe noi la iarnă.

Dar iată o propunere extravagantă: nu mai bine vă vorbiți între voi, înainte să veniți în fața noastră și să dați declarații? Că poate am vrea să știm și noi, cât se poate de clar, cum stăm. Nu unu’ să ne spună că nu va fi ușor la iarnă, iar celălat să ne comunice că vom avea gaz de ne vom plictisi. Mă gândesc că vă întâlniți pe la Guvern și mai vorbiți una-alta.

Știți cum se numește asta? Responsabilitate! Este o boală gravă, la care politicienii români au dezvoltat imunitate. Și, de aia, de 32 de ani, suntem ținuți în ceață. Mai bine să nu știm chiar totul, că după aia ne-o luăm în cap!

Sigur, există și varianta în care e o strategie în spate, și Nicolae Ciucă și Virgil Popescu aplică scenariul polițistul rău și polițistul bun. Unul ne zice că va fi bine, celălalt că va fi rău și vedem noi cum va fi la iarnă. În cel mai rău caz, tremurăm, în cel mai bun caz, nu tremurăm atât de tare. Nu-i așa că abia așteptați să-i votați din nou?

În hora energiei a intrat și ministrul Mediului, Tanczos Barna, care ne spune că e obișnuit cu frigul. „Pe perioada iernii, cel puțin la mine în birou este economie simplă, pentru că eu pot să închid toate caloriferele, pentru că îmi place să stau la 15-16 grade. Venind din zona Ciucului, sunt obișnuit cu temperaturile mai scăzute. Mie îmi e mai greu vara, când trebuie să stau la minimum 20 de grade, așa cum s-a recomandat la Bruxelles”, a declarat ministrul Mediului la Digi24.

Practic, ar trebui ca toamna asta să mergem câte un weekend în zona Ciucului, să ne facem cu toții antrenamentul pentru la iarnă. Dacă Tanczos Barna poate sta la 15-16 grade, ce, noi suntem mai proști? Haideți să-i arătăm ministrului Mediului că putem fi mai rezistenți la frig decât el!

Domnule Tanczos Barna, vă provocăm! Vă ține să stăm împreună, toată iarna, la 12-13 grade? Dacă sunteți, într-adevăr, atât de călit, ar trebui să rezistați și sub 10 grade! Vă băgați, domnule Barna?

Haideți să renunțăm la îngrijorările astea cu gazul la iarnă și să lansăm provocarea națională „Stai în frig cu Tanczos Barna!” Pe de o parte, activăm nostalgicii după comunism, cărora le e dor să stea în frig. Pe de altă parte, zgândărim egoul poporului român: ne-am bătut cu romanii, nu putem noi bate un ungur la frig?

Iar dacă băgăm și niște premii consistente în bani, românii își vor închide singuri caloriferele!

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.