SUA îl admonestează dur pe Viktor Orban pentru declaraţiile făcute în România. Este de ”neiertat”

Washingtonul consideră ”de neiertat” afirmaţiile lui Viktor Orban privind ”amestecul de rase”.

Recentele afirmaţii ale premierului maghiar Viktor Orban criticând ”amestecul de rase” sunt ”de neiertat”, a apreciat joi diplomaţia americană, transmite AFP.

”O retorică de această natură este de neiertat la peste 75 de ani după Holocaust”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, citând un comunicat al lui Deborah Lipstadt, reprezentantă specială a Washingtonului pentru probleme de antisemitism.

”Afirmaţiile pe care le-am auzit de la premierul Viktor Orban nu reflectă valorile comune care leagă Statele Unite de Ungaria, care constituie bazele relaţiei dintre cele două popoare ale noastre”, a estimat Ned Price în faţa presei.

Liderul naţionalist ungar în vârstă de 59 de ani, un obişnuit al declaraţiilor controversate împotriva migranţilor, a respins sâmbătă, în cadrul unui discurs susţinut la Băile Tuşnad, în România, viziunea unei societăţi ‘multietnice’, potrivit AFP.

”Nu vrem să fim o rasă mixtă”, care să se amestece cu ”non-europeni”, a spus el, înainte de a face o aparentă aluzie la camerele de gazare ale regimului nazist.

În comunicatul său, Deborah Lipstadt a mai declarat că este ”profund alarmată” de un discurs care a folosit ”o retorică evocând în mod clar ideologia rasială nazistă”.

Sursa: AGERPRES

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.