STATUL NEPUTINCIOS ROMÂN: Recenzarea pe teren a fost amânată. Oficial, din motive de organizare

Recenzarea pe teren trebuia să înceapă marți, 31 mai, după ce s-a terminat autorecenzarea online, dar a fost amânată pentru ziua de vineri, 3 iunie. Cauzele țin de organizare. Asta nu l-a împiedicat însă pe șeful INS să se laude cu economiile aduse bugetului de stat. Practic prin prin prelungirea autorecenzării online recenzorii nu a fost trimiși în teren și prin urmare au fost economisiți bani.

”Sunt două cauze principale. În primul rând, recenzorii trebuie să își recunoască mai întâi sectorul pe care îl au alocat și să identifice, pe baza datelor preluate deja, care sunt locuințele unde trebuie să meargă și ce persoane sunt acolo. Totodată, recenzorii mai trebuie să stabilească și un grafic de recenzare”, a precizat purtătorul de cuvânt al INS.

El a adăugat că al doilea motiv este acela că o parte dintre cele 20.000 de tablete nu sunt încă racordate la baza de date.

”Trebuie încă 2-3 zile ca să poată fi făcută adaptarea de sistem între cel folosit la autorecenzarea online și cel folosit pe tablete, atunci când cei 20.000 de recenzori din toată țara vin acasă la oameni”, a spus Vladimir Alexandrescu, citat de Libertatea.

Adică nu au fost capabili să se racordeze la baza de date timp de jumătate de an? De fapt, mai mult ca sigur, adevăratele motive ale amânării sunt:

  • angajații pe pile, cunoștințe și relații ai Statului Neputincios Român nu au reușit încă să producă un soft fără bug-uri,
  • nu prea s-a pus botul la cântecul de sirenă al câștigurilor care s-ar putea să fie obținute prin recenzarea pe teren,
  • nu există o metodologie fiabilă, ușor de explicat recenzorilor de pe teren, iar ”terenul” (zona de recenzare pentru un singur recenzor) este prea fărâmițată, prea mare din cauza modului în care s-a făcut recenzia on-line și nu merită efortul făcut ”la pas” probabilul câștig,
  • și, nu în ultimul rând, ziua liberă de 1 iunie a ”fragmentat” munca, ca să zicem așa. Ceea ce demonstrează, încă o dată, cât judecă și planifică de fapt, angajații pe pile, cunoștințe și relații ai Statului Neputincios (și cam mafiot) Român.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.