Statul Major al armatei ucrainene declară că nu există deocamdată o debarcare de trupe ruse la Odesa

Statul Major al armatei ucrainene a declarat că nu a fost deocamdată niciun fel de debarcare de trupe ruse în oraşul port Odesa, din sudul Ucrainei, aşa cum anunţaseră anterior unele surse media ruse, potrivit Eho Moskvî şi DPA, citate de Agerpres.

Forţele militare ruse bombardează intens estul Ucrainei, dar situaţia este „sub control”, susţine Statul Major ucrainean într-o postare pe Facebook.

Autorităţile de la Kiev au recomandat joi cetăţenilor ucraineni să plece de pe teritoriul Donbasului în faţa atacului masiv rusesc şi a operaţiunii militare declanşate de miliţiile separatiste, potrivit EFE, în condiţiile în care sub jurisdicţia Kievului se află asupra a două treimi din Donbas.

„Recomandăm locuitorilor din regiunea Lugansk să părăsească imediat zona”, a anunţat Serghei Gaidai, şeful administraţiei regionale Lugansk, pe pagina sa de Facebook.

El le-a recomandat cetăţenilor care dispun de autoturisme să meargă în regiunea limitrofă Niprului, iar celor care nu au maşini să meargă în gări, de unde vor fi evacuaţi de urgenţă.

„În timpul evacuării, păstraţi-vă calmul şi respectaţi recomandările autorităţilor şi ale poliţiei naţionale”, a transmis oficialul.

După ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat lansarea unei operaţiuni militare în Ucraina, administraţia autoproclamatei Republici Populare Lugansk a lansat o aşa-numită „operaţiune de eliberare a teritoriilor ocupate temporar” de Kiev.

„Mă adresez soldaţilor Forţelor armate ucrainene cu apelul de a depune armele, de a abandona poziţiile şi de a nu executa ordinele penale ale conducerii de la Kiev”, a transmis miliţia populară din Lugansk.

Separatiştii proruşi insistă că vizează doar ţinte militare şi nu pe civili, pe care i-a sfătuit „să nu părăsească locuinţele, dacă este posibil, şi să se refugieze în adăposturi antiaeriene”.

În acelaşi timp, separatiştii proruşi din estul Ucrainei au declarat joi că au capturat localităţile Sciastie şi Staniţa Luganska din regiunea Lugansk, a informat agenţia de presă RIA Novosti. Nu există deocamdată o confirmare a acestei informaţii din partea autorităţilor ucrainene.

Sursa foto: Twitter / Defence of Ukraine

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.