Scrisoare deschisă semnată de zeci de scriitori ruși către Putin: Cerem încetarea acestui război împotriva Ucrainei

O scrisoare deschisă către Vladimir Putin și autoritățile Federației Ruse, semnată de câteva zeci de scriitori ruși pentru copii, poeți, traducători, editori, a fost publicată de postul de radio Ecoul Moscovei. „Nu vrem și nu vom vorbi despre o operațiune specială – pentru că acesta este un război”, se arată în textul scrisorii preluate și de Radio Europa Liberă.

„Domnule președinte. Domnilor, deputaților, miniștrilor, senatorilor, facem apel la dumneavoastră pentru că sunteți responsabili pentru acest război. La 24 februarie 2022, forțele armate ruse au invadat teritoriul Ucrainei. Aceasta nu este o operațiune de menținere a păcii, așa cum dumneavoastră. Acesta este un război.

Noi, cetățeni ai Federației Ruse, scriitori pentru copii, editori, traducători, ilustratori, critici, bibliotecari, profesori, cerem încetarea acestei operațiuni militare, a acestui război împotriva Ucrainei. Lucrăm pentru copii, iar poeții și scriitorii știu să povestească și să scrie despre război, ororile și durerea lui. Dar nu vrem și nu vom vorbi despre o operațiune specială, pentru că acesta este un război.

Literatura pentru copii le vorbește copiilor despre viitor, îi pregătește pentru o viață de adult decentă. Nu putem și nu vrem să vorbim cu ei despre viața pe care le oferiți. Angajând Rusia în acest război, îi privezi pe copiii țării tale de un viitor. Cerem retragerea imediată a trupelor noastre de pe teritoriul Ucrainei”.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.