Șantierul Pompierilor – încă 8 luni de lucrări. Noul termen de realizare = NOIEMBRIE 2022

13 nov. 2018 – 14 nov. 2022 = 4 ani pentru modernizarea Turnului Pompierilor. Termenul fixat inițial pentru reabilitarea acestui obiectiv turistic a fost decembrie 2020. Însă abia în septembrie 2021, Primăria rezilia contractul de reabilitare a Turnului Pompierilor cu constructorul Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL, care realizase numai 70% din lucrări, cu multă lentoare și cu mare întârziere. Contractul fusese semnat în 13 noiembrie 2018.

În noiembrie 2021, trei firme și subcontractanții lor au depus oferte în cadrul licitației de finalizare a lucrărilor de la Turnul Pompierilor, pentru efectuarea ”restului” de 30% din lucrări.

CITEȘTE ȘI: Atâta ”s-a lucrat” la reabilitarea Turnului Pompierilor, că au reziliat contractul. Acum sunt trei firme noi care vor să ”finalizeze” contractul.

O lună mai târziu, în 21 decembrie 2021, administrația Boc desemna ofertantul câștigător: firma De Corint.

De corint – valoare 4,2 milioane lei – contract reabilitare Turnul Pompierilor

Decorint SRL este o firmă clujeană înființată în anul 2007. Îl are drept unic administrator și asociat pe Konti Tibor Istvan. Obiectul de activitate al firmei este: „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

În anul 2020, societatea, cu un număr mediu de 42 de angajați, a avut o cifră de afaceri de 5 382 884 euro, un profit net de 641 013 euro și datorii 715 002 euro.

Decorint mai are în portofoliu lucrări de consolidare structurală și reparații capitale la biserica reformată din Huedin, reabilitarea bisericii reformate din Turda Veche, reabilitarea și extinderea Liceului Teoretic Apaczai Csere-Janos din Cluj-Napoca, reabilitarea Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, reabilitarea Bisericii Reformate de pe str. Kogălniceanu, reabilitarea și mansardarea rectoratului USAMV ș.a.

CITEȘTE ȘI: Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, constructorul clujean Decorint a câștigat contractul pentru finalizarea reabilitării Turnului Pompierilor

După 4 ani de la momentul inițierii lucrărilor de modernizare a Turnului Pompierilor, autoritățile speră ca proiectul să fie finalizat în 2022.

Lucrările au fost reluate în 14 martie 2022. Șantierul trebuie închis până în 14 noiembrie 2022.

Cert este că dacă această dată nu va fi respectată, administrația Boc va reuși totuși să inaugureze și acest proiect turistic însemnat din centrul istoric al Clujului până la viitoarele alegeri locale din 2024.

 – Început în mandatul primarului Emil Boc din 2016-2020, Turnul Pompierilor va fi gata cu siguranță la începutul unui nou mandat din 2024-2028.

Ziar de Cluj a semnalat de-a lungul timpului modul în care acest obiectiv turistic a fost neglijat de autorități, iar șantierul s-a transformat într-o toaletă publică.

CITEȘTE ȘI: Turnul Pompierilor: Lucrările «sunt în grafic» – ordinul de începere a fost dat săptămâna trecută, dar șantierul zace în amorțire

În prezent, aprilie 2022, lucrările de «revitalizare» sunt desfășurate în interiorul turnului.

Turnul Pompierilor, vechea clădire din centrul Clujului, ar trebui să devină un punct de informare turistică la parter şi un punct de belvedere la etaj.

Potrivit studiului de fezabilitate, porţiunile patrimoniale ale imobilului ar urma să fie restaurate; se vor adăuga însă și elemente moderne, precum lift, ferestre de termopan, sistem de iluminare arhitectural şi camere de supraveghere video. În locul vechii piramide de sticlă se vor realiza două niveluri, unul închis şi altul deschis, care să permită o vedere panoramică de 360 de grade.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.