S-A TREZIT JANDARMERIA! 143 de tineri, prinși cu droguri la UNTOLD! Peste 30 de tineri au avut nevoie de asistență medicală

În sfârşit s-a trezit şi Jandarmeria şi a început să comunice cu privire la incidentele de la NESIMŢITOTECA Untold: 143 de festivalieri au fost prinși cu droguri la festivalul Untold, iar peste 40 au fost prinși la volan drogați. Unde credeţi că au tras pe nas şi cei “surprinşi” la volan? În orice caz, cel mai trist lucru la această afacere este faptul că a trebuit să facă mass media scandal ca să-i trezească din somnul comunicaţional pe jandarmi.

 Peste 40 de șoferi, prinși drogați/ Foto: IPJ Cluj

Peste 140 de festivalieri au fost prinși cu droguri la festivalul UNTOLD. Totodată, în cele 4 zile de festival, 35 de persoane, printre care și copii, au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

“Referitor la sancțiunile contravenționale aplicate în decursul celor patru zile de festival, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au aplicat 122 amenzi, în valoare totală de 103.205 lei și 73 avertismente, iar jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat 29 amenzi, în valoare de 10.000 lei și 10 avertismente.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 143 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere, iar 44 persoane au fost depistate conducând sub influența substanțelor psihoactive.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor, aflate la cele cinci posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și de cel al UPU-SMURD Cluj, au acordat sprijin participanților în cele patru zile ale festivalului, în următoarele situații:

 • 229 traumatisme diverse (escortații, contuzii, suspiciuni de fracturi, etc.)
 • 218 dureri digestive
 • 159 dureri de cap, membre inferioare sau altele
 • alte 957 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice etc

În 35 de situații a fost nevoie de investigații medicale de specialitate, astfel că 30 adulți și cinci copii au fost transportați la spital”, au transmis reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Peste 40 de șoferi, prinși drogați la volan

“În total, în perioada în care s-a acționat (4-7 august – n.red.) au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, dintre care 18 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 33 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 69 de infracţiuni, dintre care 42 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, 6 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 3 pentru conducerea unui vehicul fără permis şi alte 15 pentru posesie de substanțe psihoactive, potrivit Legii 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului de droguri.

Exemple semnificative înregistrate în municipiul Cluj-Napoca:

 • Polițiștii rutieri au depistat în data de 4 august a.c., un conducător auro care se afla sub influența substanțelor psihoactive (cocaină, metamphetmină și ketamină).
 • În cursul aceleiași zile, un alt șofer a fost oprit pentru control, fiind depistat sub influența substanțelor psihoactive (cocaină și metamphetmină). Totodata, în urma controlului habitaclului autovehiculului condus de acesta a fost depistată o pungă transparentă, ce conținea substanțe solide de culoare alb-transparentă.
 • La data de 5 august a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii au depistat un conducător auto aflat sub influența substanțelor psihoactive (cannabis, metamfetamină).
 • La data de 6 august a.c., în jurul orei 01.40, un conducător auto a fost depistat cu un autoturism care avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, ce aparțineau altui autoturism. Totodată autoturismul condus de acesta nu era înnmatriculat.
 • La data de 6 august a.c., în jurul orei 03.05, un bărbat aflat la volanul unui autoturism a fost depistat sub influența substanțelor psihoactive (cannabis). De asemenea, în urma controlului, a fost identificată o substanță vegetală de culoare verde oliv.
 • La data de 7 august a.c., în jurul orei 01.00, a fost identificat un conducător auto sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, precum și sub influența substanțelor psihoactive (cocaină și cannabis).
 • La aceeași dată, în jurul orei 02.00, a fost identificat un conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive, în autoturismul condus de acesta fiind totodată depistate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 16 flacoane cu substanțe susceptibile de a fi interzise.
 • Un alt bărbat a fost depistat în jurul orei 02.20, conducând un autoturism sub influența substanțelor interzise. Controlul autovehiculului a condus la identificarea unei cantități aproximative de 0,5 grame de substanță de natură vegetală.
 • La data de 7 august a.c., în jurul orei 22.30, a fost depistat un conducător auto aflat sub influența substanțelor psihoactive (metamfetamină).
 • La data de 7 august, în jurul orei 23.10, a fost identificat un conducător auto având în aerul expirat o alcoolemie de 0,44 mg/l.”, a transmis IPJ Cluj.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.