Rugby: România învinge Portugalia cu 37 – 27 și face un pas important pentru calificarea la Cupa Mondială

Stejarii au învins pe Os Lobos (Lupii) pe stadionul Arcul de Triumf după o răsturnare senzațională de scor: de la 6 – 22 în minutul 39 la 37 – 27 în final. Toate cele patru eseuri ale României au fost marcate de înaintași: flankerul Ovidiu Ser, talonerul Ovidiu Cojocaru, pilierul Alexandru Savin și numărul 8 Andre Gorin, restul punctelor fiind marcate din lovituri pe picior (trei transformări și trei penalități) de fundașul Ionel Melinte.

În celelalte două meciuri ale grupei europene de calificare Spania a învins Rusia la Soci cu 41 – 37, în timp ce Georgia a depășit Țările de Jos cu 72 – 10 la Amsterdam.

În clasament după șapte runde în clasament conduce Georgia cu 31 de puncte, urmată de România cu 22, Spania 21, Portugalia 16, Rusia 10 și Țările de Jos 0. Pentru victorie se atribuie patru puncte, meci egal două puncte, un punct bonus ofensiv pentru marcarea a trei eseuri mai multe decât echipa adeversă, un punct bonus defensiv pentru înfrângere la șapte sau mai puține puncte diferență.

Stejarii întâlnesc Spania la Madrid pe 27 februarie într-un meci care ar putea fi decisiv pentru calificarea directă. Din grupa europeană se califică direct două echipe, în timp ce echipa clasată pe locul 3 merge la Turneul final de caificare în noiembrie alături de reprezentantele Americilor, Africii și Asia-Pacific, care desemnează ultima echipă calificată.

Cupa Mondială are loc anul viitor în Franța între 8 septembrie și 28 octombrie cu participarea a 20 de echipe. Campioana mondială en titre este Africa de Sud, în timp ce echipa României a partcipat la toate turneele finale începând cu 1987, cu excepția celui din 2019 când a fost descalificată pentru folosirea unui jucător ineligibil, Sione Fakaosilea, care jucase în prealabil pentru Tonga VII. Până atunci, rugby-ul fusese singurul sport de echipă din România unde echipa națională a participat la toate turneele finale al Cupei Mondiale.

România este la ora actuală pe locul 15 în clasamentul World Rugby.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.