Revitalizarea spațiilor verzi – piatra de încercare a autorităților clujene. Vor reuși?

Culori vii – verde aprins și alb de beton. Clujul «verde» din proiecțiile 3 D ale autorităților coincide cu greu cu realitatea din teren. Iar revitalizarea sau modernizarea zonelor verzi ale orașului se dovedește uneori mai dificil de realizat decât extinderea unei creșe.

În Parcul Ștefan cel Mare din zona Operei Naționale din Cluj se lucrează. În sfârșit se lucrează. O echipă compactă de muncitori își vede de treabă. Se muncește, dar mai e mult de lucru.

Iar termenul de realizare este unul strâns.

Însă, după cum se întâmplă în Capitala Ardealului, nici un termen nu-i bătut în cuie.

Chiar dacă mai e puțin peste o lună – 19 iunie 2022 termen închidere șantier -, cel mai probabil reprezentanții autorităților vor relaxa condițiile, extinzând termenul final pentru «anul acesta».

Parcul din proximitatea Operei clujene este situat chiar în centrul orașului, cetățenii așteaptă să vadă cu ochii lor cum se modernizează pe bune un parc, dar nici aceasta n-ar reprezenta o piedică – de-ar moderniza oricum, numai să modernizeze…

Îngrijorător este faptul că, deși la finalul anului trecut – decembrie 2021 – reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca susțineau că lucrările de revitalizare a acestui spațiu verde erau la 55%, în aprilie 2022 chiar primarul Emil Boc prezenta noi date în fața consilierilor săi locali potrivit cărora șanierul era la doar 47% finalizat.

CITEȘTE ȘI: À la Cluj – În decembrie anul trecut, modernizarea Parculului Operei era de 55%. În aprilie 2022, lucrările de reabilitare sunt de 47% + trei luni rămase până la termenul limită

De altfel, în iunie 2022, Primăria ar trebui să inaugureze, aproape concomitent, două zone verzi: Parcul Ștefan cel Mare și așa-numita bază sportivă din cartierul Mănăștur, numită «La Terenuri».

Oficial, modernizarea parcului a început în 19 august 2021. 

Lucrările sunt realizate de Garden Center Grup Măgurele, județul Ilfov și trebuie finalizate în zece luni.

Termen final de realizare: 19 iunie 2022.

Proiectul este realizat de Garden Center Grup – firma lui Ion Olteanu, are ca obiect de activitate cultivarea plantelor pentru înmulțire. Ion Olteanu mai are în derulare un proiect important cu Primăria Cluj-NapocaBaza Sportivă La Terenuri din cartierul Mănăștur, investiție în valoare de 5,5 milioane euro. Licitația pentru acest proiect a câștigat-o cu firma Ro Verde Landscaping. La Baza Sportivă La Terenuri lucrările sunt în mare întârziere, iar noul termen înaintat de Primărie este iunie 2022. 

În repetate rânduri, Ziar de Cluj a semnalat starea de degradare a acestei zone verzi din preajma Teatrului Național, precum și întârzierile din teren în modernizarea parcului.

Vor reuși să revitalizeze parcul în puțin mai bine de o lună?

«Anul acesta» – după cum au tot făcut uz de această formulă, autoritățile par a se mulțumi și cu acest nou termen extins de realizare.

Cum va arăta parcul, potrivit proiecțiilor publicate de autorități –

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.