Radu Moldovan: Vom da în judecată autoritățile din Cluj pentru că ne-au stricat drumul de la Braniștea

Traficul de pe DN 17 a fost deviat pe ruta Beclean – Braniștea – Dej, pentru lucrările ce se făceau ”pe teritoriu clujean”. Radu Moldovan a explicat că vrea să acționeze în instanță autoritățile clujene, în speranța că autoritățile locale își vor recupera banii.

De câteva luni se fac lucrări la DN 17, în județul Cluj. Pentru a evita ”zona în lucru”, s-a cerut șoferilor să folosească ruta Beclean- Braniștea – Dej, pentru ocolire.

Astfel, marea parte a traficului rutier, în deosebi traficul greu, s-a desfășurat pe DJ 172 F.

Acum, carosabilul arată ca după bombardament.

Conform Dejeanul.ro, s-au alocat bani de la Guvern pentru reabilitarea tronsonului.

Drumul Judetean 172 F, care face legătura între Dej și Beclean prin comuna Mica, va fi reabilitat cu bani de la Guvern, transmite Consiliul Judetean Cluj. Aceștia spun că lucrările vor începe inainte de virarea banilor, din fonduri propri, iar apoi se va face decontul” scrie sursa mai sus citată.

Dejeanul.ro mai subliniază faptul că ” județul nostru (n.r. Cluj ) ar urma să fie acționat în judecată. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că intenționează să demareze acțiunile pentru recuperarea banilor de reparație pentru tronsonul respectiv”.

Radu Moldovan a confirmat! CARE e motivul ce stă la baza deciziei de a acționa în instanță

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a confirmat intenția de a da în judecată autoritățile clujene.

Eu am cerut direcției juridice din cadrul Consiliului Județean să-mi identifice posibilitățile juridice ca CJ BN, proprietar și administrator al drumului la care faceți referire, pe motiv că NU a fost consultat ca și proprietar, așa cum prevede legea, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj care și-a depășit atribuțiile și a deviat tot traficul greu de pe un drum european pe un drum județean. Acest drum nu are portanța la tonajul pe care îl are un drum european și efectiv ne-a distrus tot drumul județean.

Aștept informarea de la departamentul juridic și  dacă avem argumentele necesare, nu voi ezita să chem în instanță CJSU Cluj și prefectul județului CLuj care și-au permis să-și depășească atribuțiile și să facă un asemenea lucru fără a ne informa sau a ne cere acordul” a declarat Radu Moldovan pentru bistriteanul.ro.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.