PSD a prezentat în coaliție un sistem mixt de reglementare a prețurilor la energie electrică și gaze

PSD a prezentat miercuri, în ședința coaliției guvernamentale, un sistem mixt de reglementare în domeniul tarifelor plătite de consumatorii casnici pentru energia electrică și gaze, conform stiripesurse.ro.

Social-democrații au propus un preț reglementat, cu un plafon maxim pentru anumite categorii și să se acorde inclusiv o compensare.

La nivelul Guvernului s-a constituit un grup de lucru format din experți de la Finanțe, Energie și ANRE care va prezenta o formulă finală săptămâna viitoare, au adăugat sursele citate.

Prețurile la energie sunt plafonate doar până în martie 2023 și surse guvernamentale afirmă că „va fi prăpăd” pentru consumatori, mai ales în privința prețului gazelor, dacă Executivul nu găsește o soluție.

În ședința coaliției, ANRE A prezentat situația decontărilor în ceea ce privește compensarea prețurilor la energie și gaz. Astfel, în perioada noiembrie 2021 – martie 2022 au fost depuse cereri de decontare în valoare de peste 2,4 miliarde de lei, au mai declarat sursele citate.

Scumpiri de peste 70% la gaze, înregistrate în ultimul an

Gazele s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în condiţiile în care tarifele au fost mai mari cu 70,10% în luna iulie a acestui an faţă de iulie 2021, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.