Procurorul anti-presă de la DNA Cluj a pierdut procesul pentru o pensie mai mare

Procurorul pensionar de la DNA Cluj, Titu Adriana Meda, supranumit ”procurorul anti-presă”, în publicațiile locale pentru poziția sa fățișă anti-presă pe care a manifestat-o de-a lungul cariei, a pierdut procesul pentru o pensie mai mare – anunță Gazeta de Cluj.

După ce s-a pensionat în primăvara anului trecut, Titu a dat în judecată după câteva luni Parchetul ÎCCJ, Parchetele de pe lângă Tribunalul Cluj și cel de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Ministerul Finanțelor și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. În cadrul procesului ea cerea o pensie mai mare în situația în care, oricum, magistrații au cele mai consistente pensii raportat la sumele de bani cu care au cotizat la sistemul național.

Însă, Tribunalul Cluj a decis să respingă acțiunea fostului procuror DNA pe motiv că ea a dat în judecată instituțiile care nu sunt responsabile de mărirea pensiei ei.

”Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâtul MINISTERUL FINAN?ELOR, cu sediul procesual ales în Cluj-Napoca, P-?a. Avram Iancu, nr. 19, jud. Cluj şi de către pârâtul MINISTERUL PUBLIC — PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASA?IE ?I JUSTI?IE şi respinge acţiunea formulată împotriva acestora ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitatate procesuală pasivă Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâtul PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL CLUJ şi PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CLUJ. Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâţii PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL CLUJ şi PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CLUJ. Respinge ca prescrisă acţiunea formulată de reclamanta TITU ADRIANA-MEDA în contradictoriu cu pârâţii PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL CLUJ, PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CLUJ, cu citarea CONSILIULUI NA?IONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.” – arată soluția pe scurt a instanței.

Titus Meda a fost procurorul DNA în cadrul primei părți a procesului în care Daniel Don, fostul șef al AJOFM Cluj a fost judecat în instanțele clujene pentru corupție. Pe parcursul acestui proces ea a avut mai multe tentative de intimidare a ziariștilor care au urmărit procesul respectiv, motiv pentru care a fost supranumită de publicațiile locale ”procurorul anti-presă”.

Ea a mai reprezentat DNA Cluj în procese controversate cum ar fi ”Țeapa Tower” sau procesul de corupție al primarului Cătălin cherecheș din Baia Mare.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.