Premieră – CORINA CHIRIAC își lansează cartea «MINUNI TRĂITE» la Târgul Gaudeamus din Cluj-Napoca

Artista Corina Chiriac își lansează, în premieră, cartea ”Minuni trăite” în cadrul Târgului Gaudeamus care va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 Volumul a apărut la editura clujeană ”Școala Ardeleană” într-un tiraj de 8.500 de exemplare, iar în perioada următoarea este programat un turneu național de prezentare.

Un lucru bun, după Revoluția din 1989, în zona cărților, a fost apariția târgurilor de profil, unde oamenii participă la lansări de carte după care cumpără. Unul dintre târgurile consacrate este Gaudeamus, care revine, de miercuri, la Cluj-Napoca, după 2 ani, iar în cadrul acestuia vom lansa volumul «Minuni trăite» al Corinei Chiriac.

Corina Chiriac este o artistă profundă și din cartea scrisă reiese că are talent de scriitor.

Dacă ar fi mers pe linia asta, sunt convins că ar fi devenit o mare scriitoare.

Este o carte profundă, scrisă cu talent, viața ei, memorialistică, o saga a familiei, autoarea având origini grecești și armenești, totul fiind povestit cu farmec literar. Corina Chiriac scrie că a căutat iubirea și a descoperit credința”, a declarat pentru cluj24.ro directorul editurii ”Școala Ardeleană”, Vasile George Dîncu.

Potrivit acestuia, volumul care numără peste 500 de pagini este și un jurnal al întâlnirii cu Dumnezeu, un jurnal al convertirii religioase, în care apar relatări despre excursia Corinei Chiriac la Ierusalim, la Sfântul Mormânt.

De asemenea, cartea reprezintă și o cronică a ceea ce a însemnat muzica în perioada comunistă, unde a contat valoarea cântăreților.

„«Și dacă tot ce am realizat va fi uitat într-o zi, sper că vor rămâne în urma mea minunile trăite pe strada Speranței», notează Corina Chiriac”, a adăugat directorul editurii clujene.

Volumul a apărut în colecția ”Noua spiritualitate”, are o prefață a profesorului Dumitru Constantin Dulcan și va fi lansat sâmbătă, de la ora 14, în prezența Corinei Chiriac.

Pe lângă volumul Corinei Chiriac, editura ”Școala Ardeleană” va mai prezenta la Gaudeamus o carte in memoriam Tudor Cătineanu, alta dedicată lui Dumitru Vârtic și Codruța Aron Vârtic de la Radio Cluj, dar și lansări de cărți ale lui Sorin Grecu sau Mircea Alexandru Birț.

„De asemenea, lansăm cărțile de istorie contemporană ale profesorului Vasile Pușcaș despre chestiunea transilvană”, a mai spus Vasile George Dîncu.

Acesta a îndemnat clujenii să vină la târg și să redescopere plăcerea de a citi, lectura fiind de mare ajutor în această perioadă.

Zeci de lansări de carte

Târgul de carte Gaudeamus, cel mai mare din Transilvania, se deschide miercuri la ora 12 în Piața Unirii din Cluj-Napoca și va dura până în 17 aprilie

Evenimentul, ajuns în acest an la ediția cu numărul 21, este organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10:00 și 20:00.

„Peste 60 de participanți (edituri, distribuitori de carte românească și străină, jocuri educative și muzică), aproape 40 de sesiuni de lansări, prezentări de carte și întâlniri cu scriitorii, vor transforma în aceste zile centrul orașului Cluj-Napoca în centrul vieții literare din țara noastră”, potrivit organizatorilor.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.