Posibilă pată de poluare lângă feribotul italian care a luat foc în apropiere de Corfu

Paza de coastă a Italiei a reperat o posibilă pată de poluare scursă din feribotul italian care a luat foc în largul insulei greceşti Corfu, a anunţat sâmbătă Ministerul italian al Tranziţiei Ecologice, transmite AFP.

Nava Euroferry Olympia transporta aproximativ 800 m3 de combustibil şi 23 tone de ‘produse corozive periculoase’, a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că ‘o posibilă pată a fost reperată’ după un survol aerian efectuat de paza de coastă.

Aceasta se află deja în zonă cu o ambarcaţiune echipată cu mijloace de luptă contra poluării, a indicat ministerul.

Cel puţin 12 persoane – toţi şoferi de camion: şapte bulgari, trei greci, un lituanian şi un turc – sunt date dispărute în urma incendiului violent declarat la bord în noaptea de joi spre vineri, dintr-o cauză încă necunoscută.

Feribotul, ce se îndrepta spre portul italian Brindisi, avea la bord, în mod oficial, 290 de persoane, dintre care 51 de membri de echipaj, conform companiei proprietare Grimaldi Lines.

Prezenţa a doi migranţi afgani printre persoanele salvate provoacă însă temeri că numărul real al dispăruţilor ar putea fi mai mare, migranţii îmbarcându-se adesea clandestin pe feriboturile care leagă Grecia de Italia.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.