Peste 4000 de elevi din Cluj vor susține, începând de luni, simularea examenului național BAC 2022

La nivelul județului Cluj un număr de 4.057 de elevi vor susține simularea examenului de bacalaureat.

Simularea examenului național de bacalaureat – sesiunea martie 2022 – va începe luni, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Marți – proba obligatorie a profilului, miercuri – proba la alegere a profilului și a specializării, joi – proba scrisă la Limba și literatura maternă.

În județul Cluj, 4.057 elevi – dintre care 2.734 de elevi din municipiul Cluj-Napoca – vor susține probele scrise din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat, sesiunea martie 2022, în 63 de unități de învățământ preuniversitar – 58 de unități de învățământ de stat și 5 unități de învățământ particulare.

Potrivit procedurilor legale în vigoare, rezultatele obținute la simulare nu se contestă, nu vor fi publice și nu vor fi afișate, acestea urmând să fie analizate la nivelul fiecărei instituții de învățământ preuniversitar.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, iar probele vor începe la ora 9:00.

La simularea examenului de bacalaureat de anul trecut, la nivel național procentul de promovare general, adică medii mai mari sau egale cu 6, a fost de 40,71%, față de 42,15% cât a fost în 2019. În 2020 nu au fost organizate simulări.

CITEȘTE ȘI: Începe simularea probelor scrise de la Bacalaureat 2021. 8000 de elevi din localităţi carantinate nu vor participa la aceste simulări

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.