Pasajul Fabricii din cartierul Mărăști, un monument al „calității vieții” din Cluj-Napoca

Pasajul de pe strada Fabricii, din cartierul Mărăști, este, de ani de zile, un monument al „calității vieții” din Cluj-Napoca, fiind reprezentativ pentru infrastructura de care beneficiază clujenii în cartiere.

Pasajul Fabricii nu este unul uitat de municipalitate, el fiind reabilitat de către RADP, o regie din subordinea Primăriei, în urmă cu 4 ani. Doar arată ca uitat de lume!

Recepția la terminarea lucrărilor s-a realizat în luna mai 2018 (08.05.2018), iar recepția finală a fost efectuată în luna august 2020 (18.08.2020). Lucrările au avut garanție 2 ani, începând cu data efectuării recepției la terminarea lucrarilor,  până la data efectuării recepției finale. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 1.309.479,80 lei (fără TVA), sume achitate din bugetul Municipiului Cluj-Napoca.

„Modernizarea”/„reabilitarea” acestui pasaj a ținut cât garanția, iar ulterior monumentala lucrare a fost lăsată de izbeliște, pradă infiltrațiilor, care au adus pasajul la aspectul postapocaliptic de astăzi.

Cum dalele de granit nu au ajuns încă până în acest capăt de cartier, pe trotuare domnesc bălțile zile întregi după cea mai mică ploaie.

Iar pereții pasajului, reparați cu măiestrie de regia din subordinea Primăriei Cluj-Napoca în urmă cu fix 4 ani, se dizolvă și se scorojesc sub acțiunea apei.

Cum infrastructura publică de la firul ierbii, din locurile unde trăiesc zi de zi clujenii, este adevăratul indicator al „calității vieții” (și nu declarațiile de PR și dalele de granit din Centru și de pe 21 Decembrie), aceasta este monumentala „calitate a vieții” din Cluj-Napoca:

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.