Orașul Odobești face observator astronomic. Se organizează a doua licitație pentru construcția unui parc tematic

Primăria Odobești a scos la licitație pentru a doua oară construcția observatorului astronomic, valoarea acestui contract fiind estimată la peste 4,6 milioane de lei, anunță Monitorul de Vrancea.

La prima licitație organizată de administrația locală nu s-a prezentat niciun constructor.

Construcția de 238,54 mp, va avea un regim de înălțime Parter +1 Etaj și va cuprinde ”toate funcțiunile necesare desfășurării activității educaționale și recreative la standarde ridicate”.

Pe același amplasament se vor amenaja: parcare, alei carosabile, trotuar. ”Zona rămasă liberă de construcții se va amenaja ca spațiu verde, de asemenea se vor amplasa bănci, coșuri de gunoi și stâlpi de iluminat“, se arată în descrierea investiției.

Proiectul este mult mai mare și vizează și realizarea unui planetariu. Acesta va fi unic în România și al patrulea de acest fel în Europa.

Banii pentru aceste investiții provin din fonduri ale Uniunii Europene prin Programul Operațional Regional POR 2014-2020, Axa prioritară, și ar urma să fie finalizat în anul 2023, Primăria având la dispoziție cinci milioane de euro.

Foto: Observator astronomic la Odobești – sursa Presshub

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.