Noi reguli la Formula 1. Organizatorii vor ca echipele, cât si piloții, sa fie vaccinați anti-Covid

SURSĂ: realitatea.net
AUTOR: Alexandru Buzica

Conform sursei, decizia a fost luată de Federaţia internaţională de automobilism (FIA), care impune această cerinţă inclusiv jurnaliştilor şi întregului personal care se vor afla pe circuit.

Potrivit BBC, această decizie nu va avea niciun impact asupra grilei de start din 2022, deoarece toţi piloţii ar fi primit cel puţin două doze de vaccin.

Dar vaccinarea obligatorie pune în pericol cariera lui Alan van der Merwe, pilotul maşinii medicale care a participat la salvarea lui Romain Grosjean în Bahrain, în 2020.

Sud-africanul nu este vaccinat şi a fost nevoit să rateze mai multe curse anul trecut.

„Formula 1 va cere ca întreg personalul său să fie vaccinat şi nu va accepta scutiri”, a spus un purtător de cuvânt al F1, citat de BBC.

Sezonul 2022 are în program 23 de curse, ceea ce ar fi un record pentru această disciplină dacă toate ar putea avea loc.

Anul trecut, olandezul Max Verstappen (Red Bull) a depasit monopolul Mercedes, câştigând titlul mondial la piloţi, după o depăşire antologică a britanicului Lewis Hamilton în ultimul tur al Marelui Premiu de la Abu Dhabi, care a încheiat sezonul 2021. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.