MORII: Bio-rața de pe canalul smart-waste

Licitații succesive de milioane de euro pentru amenajarea diverselor tronsoane ale Canalului Morii din municipiul Cluj-Napoca. Autoritățile au făcut și din acest demers împotmolit în birocrație un proiect de modernizare multi-anual. Anii au trecut, iar canalul Morii a ajuns vrând-nevrând spațiul unei faune pestrițe de deșeuri, unde își află locul și rațele-smart.

CITEȘTE ȘI: Licitație de peste 5 MILIOANE € pentru amenajare Parc pe culoarul Canalul Morii – tronson Parcul Rozelor

Bio-duck and smart-waste

Până când va deveni un spațiu verde, amenajat cu culoare pietonale și alte telegondole, întreținerea canalului Morii se face ardelenește.

Asemenea celorlalte proiecte #verzi sau #smart din municipiul Cluj-Napoca, obiectivele așteptate de clujeni sunt proiectate în viitor, iar întreținerea spațiilor de joacă, a zonelor verzi, a parcurilor și a stațiilor de bus lasă de dorit.

Cu ochii larg deschiși spre un viitor luminos, situația actuală a bunului public pare a fi ocultată cu bună știință și mâncată de delăsare ardelenească.

CITEȘTE ȘI: Parcul Caragiale se modifică total: Canalul Morii va fi redescoperit, se desființează locuri de parcare și se plantează arbori. Lucrările costă 3,8 milioane euro – FOTO

CITEȘTE ȘI: Strada Andrei Șaguna de pe Canalul Morii, un spațiu din centrul Clujului în delăsare

Canalul Morii se întinde pe o distanță de cca 7 kilometri, cu un potențial de agrement considerabil.

În viitor, în zona centrală a skate-parcului I.L.Caragiale se propune descoperirea Canalului Morii, al cărui traseu sistematizat a fost acoperit la sfârșitul anilor 80 cu o dală de beton.

De asemenea, se propune o pasarelă pietonală peste canal, în zona mediană a parcului, pentru a asigura o trecere către sinagoga existentă pe strada George Barițiu, respectiv pentru a încuraja redeschiderea unui traseu istoric spre Dealul Cetățuii prin reconstruirea Podului Nemților peste râul Someș.

Desigur, sunt prevăzute o sumedenie de «propuneri» pentru viitor, privind amenajarea și valorificarea spațiului aferent Canalului Morii.

Până va deveni smart-green-rezilient și va reflecta «cea mai înaltă calitate a vieții», starea actuală a Canalului Morii ilustrează ecosistemul ardelenesc smart ce îmbină deșeurile cu bio-diversitatea…

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.