Minunea de la U Cluj: aseară, a zburat și fluierat porcul pe Cluj Arena. Și au plâns 22 000 de oameni.

Am avut ieri același defect ca și voi. Am privit ieri meciul lui U Cluj cu naivitatea caracteristică oricărui suporter de echipă-simbol. Înlăuntrul meu eram 110% convins că ”n-are cum”, că ”nu există să nu”.

Și a venit crunta dezamăgire. Sentimentul adânc tatuat în peste 100 de ani de existență ai Unversității Cluj, un secol pe care il asemuiesc, așa îl văd eu, cu un rozar al ratărilor, piedicilor, dezamăgirilor. Un rozar cu pietre făcute din lacrimi. Lacrimi de suporteri.

Dar noaptea, care nu e niciodată un sfetnic bun, ci adeseori un film al inconștientului cu monștrii, traume și bucurii nefinalizare, m-a readus la staza de jurnalist cinic și rațional.

Mi-aș fi dorit ieri să văd un arbitraj defectuos (irelevantă faza din prelungiri, neamendată de Colțescu), mi-aș fi dorit să văd semnele conspirației că echipa prezidențială Hermannstadt este ajutată pe față să câștige, dar nu a fost așa.

Mi-aș fi dorit să simt ieri în priviri și-n glandă că Dîncu/Rus/Varga au carotat mijlocul echipei Universitatea, dar n-a fost nici asta.

“Echipa” a jucat ca o servitoare.

Aseară, echipa U Cluj a avut pe teren jucători cu următoarele nume: Îngâmfarea, Impotența, Incompetența, Tupeul, Lenea, Lașitatea, Superficialitatea, Smardoiala, Miserupismul, ObrazGrosul si, in poartă, Căcănăreala.

Un 11 condus și pregătit de un cretin pe nume Erik Lincar.

Înainte să dau drumul băierilor pungii cu observații, vreau să fac de la început o precizare, asta ca să nu își mai dea filme papagali precum Andrei Cordoș, Gabi Giurgiu și Bogdan Cantor.

Participarea imensă de ieri, cei 22.000 de clujeni, nu li se datorează lor. Conducerea echipei de fotbal a U Cluj a comunicat ca curu’ și cu curu’, Lincar chiar certându-i pe suporteri acum două săptămâni, acuzându-i ca un jegos sportiv ce e că nu doresc promovarea.

Recordul de audiență de ieri, minus cei 2.500 de U-iști constant înfocați, se datorează în exclusivitate echipei de baschet U BT a cărei conducere a avut generozitatea și fair-play-ul de a da ieri un mesaj public de chemare a fanilor baschetului la meciul de fotbal. Din acest punct de vedere, Cantor, Giurgiu, Cordoș sunt niște profitori impotenți care au primit o viagra de încredere, căci suporterii de ieri de pe stadion reprezintă realizarea echipei de baschet U BT, care a avut rezultate spectaculoase și un marketing superb în ultimii cinci ani. Aveti mai jos un instantaneu superb al preabunului jurnalist si fotograf Dan Bodea:

Banca Transilvania, banca numărul 1 din România, a dovedit și dovedește prin proiectul campioanei U BT ce înseamnă să cheltui cu cap niște bani pentru un proiect sportiv și cât de mult contează să delegi responsabilitatea unor oameni competenți și pasionați de fenomen.

Semne ale eșecului de ieri au existat de mult și nu vreau să vă las să fiți supărați doar pentru momentul de aseară, ci vreau să bag mai adânc cuțitul în rană. Aseară jucătorii nu au fost pregătiți corespunzător, nu au primit de la incompetentul de Lincar injecția ”de luptă”, care să-i facă să mănânce jar pe teren.

Chiar și începutul cu intrarea jucătorilor pe teren este elocvent. În loc să îți vezi de încălzire și să fii concentrat pe meci tu, echipa Universității, te-ai dus în fața galeriei să scandezi ”Promovarea, Promovarea”, ca și cum promovarea ar fi fost un dat, o căsuță deja bifată.

V-aș putea spune după aceea, ca să vă enervez, și că dobitocul de Lincar s-a comportat execrabil la final de partidă cu Marius Măldărășanu, nesalutându-l, comportându-se ca un meltean cu școală zero.

Măldărășanu i-a predat o lectie superba de tactica nesimtitului de Lincar. Si inca una de bun simt.

Bă, Lincar! Bă, prostule! Aici e Cluj-Napoca, orașul celor educați! Cretinule, ești antrenorul lui U Cluj, echipă care are în spate un secol de fair play. Repetentule, țărănoiule, marțafoiule!

Această îngâmfare a fost, de fapt, singura lecție pe care Lincar a practicat-o la antrenamente de când e antrenor la U Cluj.

Acest deșeu sportiv își permitea pe 18 aprilie, acum o lună, să-i certe pe fani că de ce nu vin la meci bătându-și joc de ultima resursă de energie pozitivă a simbolului: suporterii.

Oameni buni, câștigăm cele 3 meciuri de acasă, avem șansa să promovăm direct. Ne dorim? Eu îmi doresc! Jucătorii își doresc. Voi? Deși suntem criticați, suntem numiți mercenari, dar noi ne dorim și suntem mai aproape ca niciodată”, a spus Erik Lincar la finalul partidei cu Chiajna.

Uite, bă, ageamiule, bă, cârnățarule, suporterii AU FOST PREZENȚI ȘI ȘI-AU DORIT PROMOVAREA: voi ce ați făcut?

Îngâmfarea prostului i-a transformat in proști îngâmfați și pe jucătorii U Cluj.

Denis Ispas, un neica nimeni plătit cu bani serioși de U Cluj ca apărător care ia goluri, își bătea joc acum câteva săptămâni la televizor de echipa Sloboziei spunând că atunci când vor veni la Cluj desculții din Slobozia o să prindă mingea când o să fluiere porcul, jignindu-i pe jucătorii adverși la un mod incalificabil. Ia să il privim și pe acest cretin:

video

Și ce a făcut Slobozia la Cluj? A dat Universității cu terenul în cap, dându-i încă un brânci spre prăpastia ratării.

Ispase, prostule, tâmpitule, arogantule, papagalule, idiotule, uite că porcul a fluierat la Cluj și, prin apărarea ta de câcat, au trecut două mingi care s-au concretizat în goluri.

Lincar cel arogant și alt analfabet, Bogdan Cantor, un sclavete suit în copac, sunt cei care au confiscat U Cluj, au izolat U Cluj de restul lumii.

Incompetentul de Lincar a zbierat că vrea jucători și i-a ales cu mânuța lui ratată. Jucători plătiți atât de bine că nici în Liga 1 nu sunt multe echipe care să dea aceste salarii. Bogdan Cantor, “conducătorul”, este cel care însă trebuie eliminat de urgență din conducerea U Cluj, așa cum storci puroiul dintr-un furuncul. Omul ăsta este personificarea incompetenței, un îngălat care a adus la echipă alți doi looseri de calibru: pe fătălăul de Gabi Giurgiu și pe cocalarul de Andrei Cordoș.

Fătălăul de Gabi Giurgiu ar fi trebuit să protejeze echipa de arbitraje proaste, ar fi trebuit să impună respect în fotbalul românesc și pe coridoarele FRF, dar el e foarte puțintel la minte și nu-l bagă nici dracu în seamă. Iar pe Cordoș chiar nu înțeleg de ce trebuie să-l plătim din bani publici, doar de aia, ca să meargă să liniștească suporterii? Ce club universitar de prestigiu e acela care angajează LA CLUB doi oameni din galerie care mai apoi să bată ziariști?

Vreți amintiri? Vă dau amintiri ca să nu vă tihnească la mahmureala înfrângerii pe care o resimțiți azi. Credeți că am uitat de nenorocitul de Ovidiu Blag și bătrânelul senil Constantin Răduță, care s-au perindat ca niște marțafoi anul trecut băgând fonfleuri despre ”centrul de copii și juniori” și ”un nou viitor pentru Cluj”?

Credeți că am uitat de bătăile încasate de U Cluj de la Poli Iași sau de la ungurii de la “Chichipichimerechirizada”? Eu nu am uitat.

Nu am uitat nici de milioanele de lei din banii clujenilor plătiți pentru acești mercenari pe care o să vă rog să nu îi mai numiți mercenari, ci profitori. Pentru că mercenarii sunt ăia care îndeplinesc obiectivul, ori U Cluj a luat mercenari care au ratat sau sunt pe cale să rateze obiectivul. De ce zic asta?

Pentru că aseară a fost momentul când U Cluj avea șansa reală, unică, să promoveze cu propriile forțe.

În eventualitatea unui baraj cu Dinamo eu nu văd șansele de promovare nici la 20% și asta din două motive: primul e că echipele de Liga 1 câștigă barajul în 99% din cazuri fiindcă sunt mai valoroase ca lot și cu experiență superioară de joc, al doilea motiv este că pentru Dinamo se vor mișca energii subterane nebănuite, generate de gasca milițienilor și securiștilor care de 30 de ani susțin această echipă și e greu de crezut că dromaderi precum Cantor, Giurgiu sau Cordoș vor putea să retalieze în vreun fel.

Îmi cer scuze că închid cu acest ultim gând, în această manieră, dar eu m-am săturat de vorba aia: „și de mere, și de nu”.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.