Ministrul Finanțelor, discuții despre reforma legislației fiscale cu cea mai mare organizație patronală din Franța

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a discutat miercuri cu președintele Mișcării Companiilor din Franța (MEDEF), cea mai mare federație antreprenorială franceză, Geoffroy Roux de Bezieux, despre măsurile pentru sprijinirea mediului de afaceri și încurajarea investițiilor, în contextul dialogului constructiv referitor la strategii și parteneriate comune în cele mai importante domenii economice.

„România este o țară sigură pentru investitori, iar Franța este un partener strategic, ocupând un loc fruntaș în topul investițiilor străine directe, cu 5,64 miliarde de euro. Companiile franceze sunt prezente în toate sectoarele economice importante, cu precădere în domeniile auto, bancar și asigurări, distribuție, industrie farmaceutică și energie. Această prezență consistentă a unora dintre cei mai importanți investitori francezi reprezintă o dovadă a încrederii în potențialul economiei românești” , a declarat ministrul Adrian Câciu.

Discuțiile s-au axat pe măsurile care vor contribui la sustenabilitatea finanțelor publice ale României și respectarea angajamentelor care derivă din calitatea de stat membru al Uniunii Europene, precum și reformele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de digitalizare a administrației fiscale și de revizuire a legislației fiscale. În ceea ce privește acest ultim punct, oficialul român a precizat că Ministerul Finanțelor va beneficia de asistență tehnică pentru realizarea unei analize a modului în care poate fi îmbunătățită structura legislației fiscale din România, pentru îmbunătățirea structurii veniturilor fiscale și creșterea raportului veniturilor fiscale în PIB cu 3pp până la finalul anului 2025, comparativ cu 2019. Reforma legislației fiscale va avea la bază principii precum simplificarea, transparența, stabilitatea și predictibilitatea.

Citește integral pe economedia.ro

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.