METROULE, MAŞINĂ REA, CE MAI MINTE PRIMĂRIA? Dan Tarcea: “Sper sa fie firme interesate care să depună oferte”

Licitația pentru realizarea metroului clujean se va finaliza la 9 mai, a declarat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea. Dar, pe lângă o lege care să dea voie şi municipalităţii clujene, nu numai Metrorex, să execute exproprieri pe traseul metroului, acum toată lumea aşteaptă o ordonanţă guvernamentală care să reglementeze preţurile la materialele de construcţii. Că, după doi ani de pandemie prost gestionată, a venit şi războiul din Ucraina şi s-au scumpit toate.

“Sper sa fie firme interesate care să depună oferte. Acum este în lucru o Ordonanță de Urgență pentru a putea actualiza prețurile la materialele de construcție. Deocamdată nu se știe varianta finala a acestei ordonanțe. Va apărea până la sfârșitul lunii aprilie. Dacă nu se actualizează prețurile, nu vom putea merge mai departe”, a declarat Dan Tarcea din faţa unui microfon prietenos de la o emisiune de PR plătită din banii noştri.

Vorba activistului clujean Szakats Istvan: “Se anunță bai.”

“Viceprimarul Tarcea (care prin fișa postului politic trebuie să zică acele propoziții pe care nu le poate zice șefu ca nu cumva să ia damage politic) s-a trezit și el să zică că s-ar putea să nici nu mai apară firme interesate la licitația cu “metroul” că s-au scumpit materialele pentru. “Dacă nu se actualizează prețurile, nu vom putea merge mai departe” – spune Tarcea în ideea că Guvernul “ar trebui” să adopte repejor un OUG pentru a actualiza prețurile la materialele de construcție. Care se așteaptă până la sfârșitul lunii aprilie (!) în condițiile în care ofertele ar trebui depuse până în 9 mai.

Să fii tu firmă serioasă la o licitație de peste un miliard de euro (cu avize date “de principiu” și cu fondurile acoperite nici o treime), și să stai tu acum cu mâna tremurândă pe Excel să aștepți DACĂ a-o scoate guvernul OUG-ul și a-o scoate cum trebuie, apăi nu știu, dom’ vice. Dar de fapt nu știe nici el, zicând un firav “sper sa fie firme interesate care să depună oferte”. Awww….

Până acum pariam pe telefoane gen “Alo dom’ Patron? De la primărie suntem… da da… uite pentru ce vă căutăm… vă rugăm noi din suflet să depuneți și dumneavoastră o ofertă acolo la proiectu’ ăla a nost’, știți, “metroul” ca să avem și noi ce refuza ca să nu râdă lumea de noi lcă ni’ n-a venit nime” –  dar acum mi se pare că o să trebuie să mai pluseze și cu niște beri.

Abia aștept bailout + damage controlul Primăresc cu “noi am făcut tot ce-a depins de noi, am făcut documentația, am făcut rost de bani, ne-am ținut de termene, dar din păcate”. Hehehe, documentația. Hehehe, banii. Hehehe, termenele. Hai hai, așteptăm compunerea.”

Atât!

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.