Marcel Ciolacu: “Recomandările UE privind economisirea să se refere la marii consumatori”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că oficialii europeni ar trebui să ”nuanţeze” recomandările cu privire la consumul de electricitate în unele perioade ale zilei. Adică acestea să se refere, în principal, la firmele producătoare și mari consumatoare, nu neapărat la consumatorii casnici.

Întrebat cum face economie acasă, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a răspuns că el a crescut pe vremea comuniștilor și știe cum se face. “Mama striga după mine dacă nu stingeam becul. Eu nu pot să-i cer fiului meu aceleași traume pe care le-am avut eu”.

Liderul social-democrat este sceptic cu privire la modalitatea prin care consumatorii pot fi controlaţi, legat de perioadele în care au vârfuri de consum la energia electrică.

”Cum poate să mă controleze pe mine cineva cum consum curentul în perioada de vârf? Este posibil ca şi Uniunea Europeană să se refere nu neapărat la populaţie. Poate ar fi trebuie să nuanţeze, cumva să se mute capacităţi de producţie şi pe timp de noapte ca să nu mai fie vârfuri de consum în anumite ore, în timpul zilei. Presupun că o să nuanţeze şi Uniunea Europeană. Dar ce mă bucur, că aţi văzut că Uniunea Europeană a spus foarte clar: trebuie reglementare şi plafonare de preţ, lucru pe care noi îl cerem de doi ani de zile. Poate dacă s-ar fi făcut lucrul ăsta mult mai repede…”, a declarat preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că românii vor avea o iarnă ușoară, pentru că sunt „mai norocoși”. El a mai adăugat că statul ajută cu plafonarea prețurilor la energie, dar nu trebuie să interzică consumul populației.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.