Marcel Ciolacu, liderul PSD: ”Rotația guvernamentală se face până la 1 iunie”

Prezent în emisiunea „La fel”, de la Prima News, președintele PSD Marcel Ciolacu a evitat să se pronunțe în privința acuzațiilor de plagiat care-l vizează pe ministrul liberal Lucian Bode, subliniind că unii politicieni nu fac în prezent decât să achite „note de plată”, în urma excesului pe care l-au abordat în cazul fostului premier PSD Victor Ponta.

Chestionat dacă Bode o să mai fie în noul guvern de după rotativa din mai, Ciolacu a răspuns că așteptată o decizie a instanței și apoi se va pronunța.

„Eu nu știu cât de vinovat sau nevinovat este Bode. Eu nu-i țin partea. Mulți politicieni vor mai răspunde la aceasta problemă cu plagiatele din cauza unui exces pe care l-au avut la adresa lui Victor Ponta (…). Vom vedea, după ce Bode va primi o decizie în instanță. Vom avea o discuție în coaliție. Sigur, plagiatul a devenit o problemă națională. Dar n-am eu competențe să spun cine a plagiat și cine nu. Alții s-au grăbit cu verdictele de plagiatori, acum a venit această notă de plata. Întotdeauna un exces aduce așa ceva”, a comentat Ciolacu.

El a punctat că rotația premierilor se va face, nu neapărat în 25 mai, dar în mod sigur până la 1 iunie.

„Important este să facem totul într-o perioadă de timp cât mai scurtă, ca să nu deranjăm activitatea parlamentului și a guvernului. Noi nu avem vreo criză politică să fie nevoie să suspendăm activitatea guvernului sau mai știu eu… Totul va merge repede, vom avea și alegeri la Senat, la Cameră, cred că într-o săptămână vom rezolva tot, pentru ca apoi să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut”, a spus Ciolacu, adăugând că se va face și analiză pe ce s-a îndeplinit din programul de guvernare.

„Într-o lună vom veni cu noi propuneri. Va exista o amplă analiză, vom vedea ce a funcționat, ce n-a funcționat și vom continua să ne concentrăm pe prioritățile romanilor. Avem un acord, îl punem în aplicare și vedem cel mai important lucru în România, PNRR, să vedem jaloanele care sunt de îndeplinit. S-a depus cererea 2 de plata, se va depune cererea 3. Urmărim traseul de avizare, ca sa fie totul îndeplinit pentru Comisia Europeană”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a adăugat că nu s-a discutat niciodată cu actualul premier PNL, Nicoale Ciucă, varianta anulării rotației premierilor. De asemenea, el a ținut să respingă speculația că președintele Klaus Iohannis va refuza să-l numească premier.

„Eu nu cred că vor fi probleme. Coaliția a dus stabilitate în România. Intrarea PSD la guvernare a pus capăt unei guvernări de dreapta dezastruoase. Cei care au guvernat atunci să recunoască. Noi am adus eficiență guvernamentală într-o perioadă de criză, iar președintele Iohannis știe asta. (…) Cred că după 30 de ani de democrație a venit vremea ca și clasa politică să arate o anumită maturitate. Sa arătăm ca am trecut etapele în care nu respectam anumite protocoale. Acest acord politic se va respecta. Nu am văzut nicio declarație a lui Ciuca prin care sa zică ca nu se va respecta rotativa”, a spus Ciolacu.

În ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis, liderul PSD a amintit de ultima lui declarație, care-l viza pe liberalul Lucian Bode.

„L-am auzit pe președintele Klaus Iohannis când a spus că trebuie lămurite lucrurile în cazul lui Lucian Bode cel puțin până la rotativă. Cu alte cuvinte, Iohannis răspuns că rotativă va avea loc”, a subliniat Ciolacu.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.