MApN sesizează Parchetul: Ordine false de mobilizare au ajuns la firme din Cluj

Ordine false de chemare la încorporare au ajuns la firme din județul Cluj în ultimele zile. Ministrulul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat pentru stiripesurse.ro că MApN va sesiza organele de cercetare penală.

„Având în vedere calendarul măsurilor preventive adoptate de UE și NATO, ca răspuns la criza din Ucraina, vă solicităm următoarele:

Până la data de 10.03.2022, ora 12.00, veți comunica în format electronic la adresa de e-mail um02426@mapn.ro, o evidență cu toți angajații societății …., de sex masculin, cu vârsta între 18-60 de ani, indiferent dacă au satisfăcut sau nu stabiul militar, care urmează să fi echemați în cel mai scurt timă (posibil 24 de ore), la Centru Militar Zonal Cluj, pentru întocmirea ordinului de chemare/deplasare la mobilizare sau război.

Potrivit ordinului de chemare, soldatul trebuie să se prezinte în termen de 48 de ore la unitatea militară desemnată. În caz de neprezentare la termenul și locul menționate în ordin, persoana respectivă este atenționată că va suporta consecințele Codului Penal, articolul 435 care prevede închisoare de 2 la 7 ani”, se arată în adresele primite de firme.

Deși documentul are unele elemente care ar indica autenticitatea, cum ar fi adresa de mail sau numărul unității militare, limbajul nu este unul folosit de MApN în asemenea comunicări.

Contactat de sursa citată, ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a confirmat faptul că documentele primite de firme sunt false.

„E un document fals. Vom sesiza parchetul”, a declarat Dîncu. De altfel, pentru evitarea unor confuzii, MApN a sistat și procedurile obișnuite de evidențiere a rezerviștilor, care au loc periodic, indiferent de contextul de securitate.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.