Mai tare decât o „nucleară”: să pui botu’!

Strategie de chibrit

Da, generalizez, dar nu e ca și cum nu am voie sau că nu mi se demonstrează a nu știu a câta oară că publicul român, indiferent de culoarea politică, pune botul la manipulare strategică de comunicare.

S-a calmat lumea cu benzina? Dar cu uleiul?

Nu judec pe nimeni care face rezerve. Să și le facă. Să și le asume în debara sau beci. Treaba voastră. Nu asta este ideea.

Important e faptul că punem botul!

Că suntem fraieri și sensibili la zvonuri. Vecina mea m-a sunat miercuri la ora 10 să îmi spună de benzina care se va scumpi la ora 12. Super! O iubesc și îi apreciez grija, dar ce-ar fi totuși să nu fim proști.

Știu că e agresiv. Și e greu!

Dar cum putem să ne clarificăm pe ideea asta simplă – de a nu pune botul.

Doamne mulțumim pentru limba română care are în vocabularul ei o astfel de sintagmă plină de înțelepciune reală – „nu puneți botul”. Rămâi vigilent! Clar! Pandemie, potențial război, alea – alea. OK! Sunt tată și mă interesează MAJOR să nu îmi „handicapez” viitorul copilului meu, dar… bă… retardul informațional e mai rău decât prostia sau cretinismul inconștienței.

Nu știm multe! OK. Guvernul ne minte. Super!

Și ce facem, în afară ideii de acumpăra benzină în pungă! Asta e soluția? Asta te salvează pe tine și familia ta? Că ai 14 litri de ulei de floarea soarelui, 4 pachete de drojdie (ca anul trecut, când ai aruncat-o pentru că, NU UITA, EȘTI UN LENEȘ și nu ai făcut pâine „manuală” veci), că ai 23 de litri de benzină în saci de gunoi transparenți? Ești salvat?

Gata? Ai rezolvat problema războiului cu rușii?

Iisuse Țestoase!

Nu am soluții pentru tine! Nu vreau să am eu soluții, dar știu sigur că să rămâi prost e ultima soluție din inventarul unui om deștept.

Corect, e gratis, dar… să ne dăm răgaz până acolo!

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.