Magazinele canadiene de băuturi alcoolice scot votca rusească de pe rafturi după invazia Ucrainei

Magazinele canadiene de băuturi alcoolice scot de pe rafturile lor vodca rusească și alte băuturi alcoolice produse din Rusia, într-un act de condamnare a invaziei Ucrainei de către Moscova, relatează Reuters.

După săptămâni de avertismente din partea liderilor occidentali, Rusia a declanșat joi o invazie în trei direcții a Ucrainei din nord, est și sud, într-un atac care a amenințat să răstoarne ordinea Europei de după Războiul Rece.

Magazinele de băuturi alcoolice din provinciile Manitoba și Newfoundland au anunțat că îndepărtează băuturile spirtoase rusești de pe rafturi, în timp ce Ontario, cea mai populată provincie din Canada, a ordonat, de asemenea, Liquor Control Board of Ontario să retragă toate produsele rusești.

Numai în Ontario, toate produsele produse în Rusia vor fi scoase din 679 de magazine.

„The Newfoundland and Labrador Liquor Corporation, împreună cu alte jurisdicții de băuturi alcoolice din toată Canada, au luat decizia de a elimina produsele de origine rusă de pe rafturile sale”, a spus NLC Liquor Store într-o postare pe Twitter.

Canada a importat băuturi alcoolice din Rusia în valoare de 4,8 milioane de dolari canadieni (3,78 milioane de dolari americani) în 2021, potrivit datelor Statistics Canada. Importurile sunt în scădere cu 23,8% față de 6,3 milioane de dolari americani în 2020. Vodca este a doua cea mai populară băutură spirtoasă în rândul consumatorilor canadieni, după whisky, potrivit Statscan.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat sancțiuni împotriva Rusiei, despre care a spus că vor impune „costuri severe elitelor ruse” și vor limita capacitatea președintelui Vladimir Putin de a continua finanțarea invaziei.

„Ontario se alătură aliaților Canadei în condamnarea actului de agresiune al guvernului rus împotriva poporului ucrainean și sprijinim cu fermitate eforturile guvernului federal de a sancționa guvernul rus”, a declarat ministrul de finanțe din Ontario, Peter Bethlenfalvy.

„Oamenii din Ontario vor rezista întotdeauna împotriva tiraniei și opresiunii”, a spus Bethlenfalvy.

Sursa foto: Pixabay / klimkin

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.