Judecătorii clujeni îl scapă de urmărire penală pe polițistul care a împușcat o fetiță de 7 ani

Judecătorii clujeni de la Curtea de Apel Cluj au decis să respingă plângerea mamei unei fetițe de 7 ani depusă împotrivă unui polițist. Femeia îl acuză pe polițist că i-a împușcat copilul care se afla într-o mașină al cărei șofer nu a oprit la semnalele agenților.

” În temeiul art. 341 alin.6 lit. a Cod Procedură Penală, respinge ca nefondată plângerea formulată de petenţii ŞM împotriva ordonanţei din 30.12.2021 dispuse de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 175/P/2019 şi împotriva ordonanţei din 22.02.2022 dispuse de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 4/II/2/2022. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală, obligă petenţii la plata sumei de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în prezenta procedură. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 6.07.2022.” , arată soluția pe scurt a instanței.

Incidentul a avut loc în 2019 în zona localității Poienile de Sub Munte (Maramureş).

O persoană aflată la volan a ignorant semnalele poliţiştilor, iar oamenii legii au pornit în urmărirea lui. Şoferul a părăsit şoseaua şi a traversat albia unui râu. În tentativa de a-l opri, oamenii legii au tras focuri de armă, iar un glonţ a nimerit-o în picior pe o fetiţa de 7 ani, pasageră pe bancheta din spate.

“La scurt timp, poliţiştii au identificat autoturismul, parcat lângă o casă. S-a constatat că, în acea locuinţă, suspectul abandonase trei minori (două fetiţe şi un băiat), cu vârste între 5 şi 16 ani. Autoturismul de teren era radiat din circulaţie şi avea număr fals de înmatriculare”, anunţă subinspectorul Florina Meteş, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Una dintre fetiţe prezenta o rană la picior, motiv pentru care a fost dusă la spital. Ulterior a fost găsit şi suspectul, ascunsîntr-o livadă, scrie adevarul.ro. Poliţistul care a deschis focul, rănind-o accidental pe fetiţă, face parte din Brigada Poliţiei Rutiere Bucureşti.

(sursa: Gazeta de Cluj)

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.