Joe Biden a anunţat că a autorizat transferul de soldaţi americani în statele baltice Lituania, Estonia şi Letonia

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat marţi că a autorizat transferul de soldaţi americani în statele baltice Lituania, Estonia şi Letonia, ca răspuns la acţiunile Rusiei în Ucraina, relatează Agerpres, conform AFP.

”Nu avem nicio intenţie de a lupta împotriva Rusiei”, a declarat Biden într-un discurs de la Casa Albă, după ce Moscova a recunoscut independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei şi a autorizat trimiterea de trupe ruseşti în Donbas.

Liderul american a apreciat că mai este încă timp pentru a evita „ce este mai rău” în Ucraina, unde spectrul unei invazii ruseşti este tot mai mare.

”Nu există nicio îndoială că Rusia este agresorul, aşa că suntem conştienţi de provocările cu care ne confruntăm”. ”Cu toate acestea, mai este încă timp pentru a evita cel mai rău scenariu, care va provoca suferinţe enorme pentru milioane de oameni”, a declarat Biden, citat de AFP.

”Vom judeca Rusia în funcţie de acţiunile sale, nu de cuvintele sale. Şi orice ar face Rusia în continuare, suntem pregătiţi să răspundem cu unitate, claritate şi convingere. Sper că va rămâne deschisă calea diplomatică”, a spus el.

Sursa foto: Flickr / The White House

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.