Învață limba germană rapid și eficient alături de Centrul Gutenberg și Didacto – 5 sfaturi utile

invață limba germană

Vrei să afli cum poți învăța limba germană rapid și eficient? În acest articol îți prezentăm o serie de sfaturi pentru a învăța mult mai ușor această limbă.

1.Învață limba germană utilizând mnemotehnica!

Dacă ne dorim cu adevărat să învățăm limba germană, avem nevoie de memorarea diferitelor noțiuni pentru a putea ajunge la libertate totală de exprimare și înțelegere. Tot ce trebuie sa facem este să ne asigurăm că informațiile noi care țin de limba germană ni se întipăresc în memorie, chiar dacă la început poate nu au foarte mult sens. 

Pentru a reține mai ușor diferite reguli care nu au o explicație logică la început, mnemotehnica și abrevierile te pot ajuta foarte mult. 

De exemplu: Dacă vrem să memorăm ordinea corectă a complementelor în propoziție, reținem structura TeKaMoLo – complementul de timp (temporales Objekt), de cauză (kausales Objekt), modal (modales Objekt) și la urmă cel local (lokales Objekt).

Astfel de abrevieri se pot crea pentru orice regulă sau structură care îți cauzează dificultăți de reținere pentru a învața limba germană rapid.

2.Caută conexiuni cu informații pe care le știi deja!

Deoarece învățarea se bazează pe asemănări și tipare, caută conexiuni cu informații pe care le știi deja sau cu subiecte care sunt de interes pentru tine. 

Limba germană este o limbă germanică, deci are un trunchi comun destul de vast cu alte limbi care se trag din același “strămoș”, printre care și engleza.

De exemplu, putem identifica cuvinte care seamănă cu termeni din limba engleză:

Germană: Familie , Engleză: Family, Română: familie

Germană: Universität, Engleză: University, Română: universitate

De fiecare dată când întâlnești cuvinte necunoscute poți încerca, așadar, să vezi dacă nu seamănă cu vreun termen din limba engleză sau altă limbă străină cunoscută.

De asemenea, mereu este mai ușor să reținem informații care sunt conectate de subiecte sau teme de interes pentru noi, deoarece intervin niște legături emoționale când ne gândim la lucruri care ne fac plăcere. Caută termenii și vocabularul din domeniile tale de interes (politică, sport, natură etc) pentru a învăța limba germană cât mai eficient.

3.Repetă cât mai mult!

Cu cât repeți mai mult, cu atât informațiile rămân mai mult în memorie. După cum se spune: „Repetiția este mama învățăturii”sau în germană: “Übung macht den Meister” (exercițiul creează maestrul).

Un mod eficient de a învăța limba germană este să exersezi cu prieteni care cunosc germana. Folosind limba germană în cercul de prieteni, și procesul de învățare va fi unul plăcut, distractiv și interactiv, lucruri care vin ca un adaos la învățarea clasică.

4.Nu trece mai departe dacă nu ai înțeles!

Este foarte important să înțelegi ceea ce înveți și să nu treci mai departe dacă ceva nu îți este clar. Reținerea presupune și înțelegere, deci concentrează-te pe același subiect până te lămurești.

5.Înscrie-te la cursuri de limba germană 

Cu siguranță, cel mai eficient mod de a învăța limba germană sunt cursurile de limbă, în care înveți într-un mod organizat, sub îndrumarea unui profesor și motivat de alte persoane care au același scop ca tine.

Dacă ești adult, îți recomandăm cursurile de germană online ale Centrului Gutenberg.

Aici sunt organizate atât cursuri clasice, care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, cât și cursuri conversaționale, unde participanții au posibilitatea de a exersa cunoștințele dobândite cu un vorbitor nativ de limba germană.

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, recomandăm programele educaționale Didacto în limba germană. Aici se oferă contextul ideal pentru exersarea limbii germane într-un mediu non-formal, online și offline. Activitățile online sunt cursurile de limba germană și atelierele conversaționale de limba germană, iar cele offline sunt taberele de germană.

Dacă vrei să te convingi de calitatea serviciilor noastre, poți participa la un curs introductiv de germană 100% gratuit și să dai start procesului de a învăța limba germană.

Te așteptăm cu drag la programele Gutenberg și Didacto pentru a învăța limba germană rapid și eficient! 

Revista Lybra

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.