Începe vara festivalieră! ”Cluj Pride”, festivalul minorităților sexuale, se va desfășura anul acesta între 6 și 12 iunie

La Cluj-Napoca, acum, că au fost eliminate restricțiile pandemice, ne așteaptă o vară festivalieră! ”Cluj Pride”, festivalul minorităților sexuale, se va desfășura anul acesta între 6 și 12 iunie.

Potrivit organizatorilor, la fel ca anul trecut, Asociația PRIDE România face echipă cu grupul informal Queer Sisterhood pentru a aduce comunității LGBTQ+ transilvănene și aliaților săi acest festival.

În „săptămâna mândriei”, vor avea loc  evenimente la Casa Tranzit și la centrul comunitar Campus Pride Cluj, un spațiu dedicat studenților LGBTQ+ deschis pe Strada Caracal nr. 16. Festivalul va culmina cu marșul de sâmbătă, 11 iunie. În acest an marșul Cluj Pride va porni din Piața Unirii, unde participanții sunt așteptați începând cu ora 15:30, urmând să pornească pe traseul Piața Unirii – Str. Regele Ferdinand – Str. George Barițiu – Str. Emil Isac – Primăria Cluj – Str. Petru Maior – Casa de Cultură a Studenților – Str. Napoca – Piața Unirii. Marșul se va desfășura pe arterele menționate pe o bandă carosabilă și pe trotuar.

Conform organizatorilor, tema de anul acesta pentru săptămâna Cluj Pride 2022 este ,,Iubire, Drepturi și Solidaritate”, având o semnificație importantă și de actualitate:

„Anul acesta marșul Cluj Pride este despre iubire, despre importanța speranței și frumuseții de a face parte din comunitatea LGBTQ+. Suntem încrezători că vom reuși să celebrăm comunitatatea LGBTQ+ și considerăm că fiecare persoană poate găsi în cadrul evenimentelor noastre un spațiu sigur unde să se simtă respectat și apreciat pentru cine este”, a transmis organizatorul evenimentului, Asociația PRIDE România.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.