Deocamdată Putin a fost înfrânt, dar Ucraina va pierde

Ucraina a pierdut oameni. Şi va mai pierde. Teritorii şi bunuri a pierdut deja şi va mai pierde. Bunurile vor fi înlocuite, sunt înlocuibile, oamenii nu. Ce-ai omorât, omorât rămâne.

Din păcate, Ucraina va pierde mult prea mult teritorial, la cum se „dezvoltă” războiul şi se relevă ipocrizia non-liderilor Occidentali.

Dacă ar exista Justiţie, Schroeder ar trebui să înfunde puşcăria, nu fotoliul de sconsilier special la petrolul şi gazul rusesc, pentru modul în care a subminat independenţa energetică a Germaniei – şi prin aceasta a Uniunii Europene. Şi ar trebui să o ia cu el de mânuţă şi pe madam Merkel. „Să salvăm Planeta. Să închidem exploataţiile de cărbune. Să închidem centralele atomice. Să facem gazoducte”. „Mutti” a amuţit, nu miorlăie un cuvânt despre războiul de agresiune al Rusiei din Ucraina.

Şi avem un lanţ întreg de înţelegeri subterane pe bani mânjiţi de petrol şi sânge, puţind a gaz rusesc între non-liderii occidentali şi regimul criminal al lui Putin. „Just business” – pe viaţa civililor din Cecenia, Georgia, Osetia, Azerbaijan, Siria şi de pe oriunde în lumea aceasta au trecut „Cavalerii Apocalipsei” putiniste.

Banii s-au scurs din buzunarele celor asasinaţi în propriile case, în buzunarele şi afacerile non-liderilor Occidentali. Cu bandiţii nu faci afaceri. Cu teroriştii nu negociezi. Ori asta au făcut trei decenii non-liderii Occiidentali: au negociat cu teroristul numărul 1 al Planetei şi s-au făcut nu numai preş la picioarele acestuia, vânzându-şi libertatea energetică, dar s-au lăsat şi infiltraţi la cel mai înalt nivel în construcţiile „democratice” pe care ni le-au vândut nouă, est-europenilor: Uniunea Europeană, NATO. Lege şi Ordine.

Acum, când apelăm la Lege şi Ordine, aflăm că Viktor Orban, Emanuel Macron, Olaf Scholtz şi mulţi alţii, au agendele sincronizate cu ale lui Putin.

Când se apelează la Lege şi Ordine, aflăm că Erdogan are de plătit nişte poliţe interne.

Cum să pui cu botul pe labe un terorist, criminal, violator şi lipsit de scrupule, când nu ai unitate şi coordonare în acţiuni?

Când, din raţiuni care mie, personal, îmi scapă, Mircea Geoană a ajuns „numărul doi” în NATO. Da, Mister Dă Buleni, „Prostănacul” lui Ion Iliescu, cu două anchete DNA făcute pierdute la activ şi despre care aflăm dintr-o „telegramă diplomatică” scursă prin presa vremii.

Citez (de la americani citire): „Un și mai mare mister este modul cum abordează Geoană Rusia. Geoană l-a criticat public pe Băsescu pentru o poziție prea dură față de Moscova, cu argumentul că Guvernul României trebuie să nu permită ca disputele din politica externă pe anumite subiecte să împiedice un dialog pe alte chestiuni.

Deși Geoană se confruntă cu critici după dezvăluirea a două vizite secrete la Moscova în 2009, campania sa n-a fost afectată de subiect. Călătoria cea mai recent dezvaluită a implicat faptul că Geoană s-a dus la Moscova cu avionul oligarhului Sorin Ovidiu Vântu”.

Citez şi din altă telegramă: „Alegerile prezidențiale din România: Candidatul favorit Mircea Geoană – cu mare experiență în politica externă, dar puțină substanță”.

Mircea Geoană, cel despre care „agenţii 007 ai Majestăţii Sale” afirmau, în 2008, că este un „Woobly”, adică un „instabil”. Dacă un „prostănac” „instabil” e bun pentru NATO, e bun și pentru România în 2024?! „Licuriciul” să ne trăiască!

Cu din aceştia ne opunem Rusiei şi lui Putin?

Ce nu înţeleg non-liderii Occidentali este faptul că Rusia în sine este o mistificare la care se lucrează de sute de ani. Istoria Rusiei e plină de mistificări încă de la inceputul ei. Istoricii rusi nu recunosc că primele state ruse au fost înființate de vikingi (varegi). De fapt rușii au fost până prin secolele XVI-XVII sclavii tuturor vecinilor lor: vikingi, bulgari, khazari, polonezi, mongoli, tătari, cazaci şamd. Popor de sclavi, rușii au rămas cu dorința măririi. Mărirea lor ca imperiu s-a bazat pe slăbirea şi slăbiciunile altor popoare. Aşa și-au consolidat puterea iar imperiul lor a ajuns la dimensiunile cunoscute, subjugând o multime de națiuni, o bună parte dintre ele fiind și in zilele noastre sub jugul lor, altele dispărând definitiv. Pe românește se spune „s-a văzut țiganul împărat”.

Toate aceste războaie de cucerire (invazii şi anexări teritoriale) sunt prezentate de istoriografia oficială sovieto-ruso drept „eliberări”: „eliberararea” Basarabiei în 1812, 1940 și 1944, „eliberarea” Finlandei, „eliberarea” Poloniei în secolul XVIII, 1939 și 1944, „eliberarea” Letoniei, Lituaniei și Estoniei în 1940, „eliberarea” Europei de Est în 1944, „eliberarea” Ucrainei şamd. Dorința ce mai mare a imperialismului rus si sovietic a fost  să „elibereze” Constantinopolul și să obțină cu această ocazie accesul neîngrădit la Marea Mediterană. Spre norocul lumii întregi nu au reusit.

Toate aceste „eliberări” au urmat acelaşi tipar, de mai bine de 100 de ani. Pentru „eliberarea” Basarabiei, de exemplu, de sub jugul „imperialismului” românesc, pe teritoriul Ucrainei de azi, sovieticii au înființat în perioada interbelică o falsă republică autonomă moldovenească. Transnistria de azi este o parte a acelei republici.

După 1990 și destrămarea Uniunii Sovietice puterea Rusiei a scăzut însă tupeul rusilor nu. Treptat influența rușilor în fostul spațiu ex-sovietic a revenit iar amenintările către noile state independente rebele au crescut. După o perioadă de acalmie, Rusia a continuat „eliberările”, iar Transnistria, Georgia, Osetia, Cecenia, Abhazia, Crimeea (şi portul Sevastopol), Lugansk-ul, Donbas-ul sunt printre ultimele teritorii „eliberate” de aceştia.

Rusia încearcă să-și recâștige dominația asupra fostelor republici sovietice și din Europa de Est. Pentru a realiza acest lucru apelează la toate mijloacele permise si nepermise. Să luăm exemplul României. Avem mulţimea de slugi care au trecut incognito pe la Moscova să dea raportul, care fac lobby pe față, sau care, prin toate mijloacele media, susțin poziţia politică și „istorică” a Rusiei.

Scopul Rusiei pe termen scurt este unul singur: SĂ SE MENŢINĂ CA MARE PUTERE A ZONEI DE EST A EUROPEI. Pe termen lung Rusia nu a renunțat la vechea sa dorință de a alunga nord-americanii din Europa și dominarea Vechiului Continent.

De aceea Europa a fost invadată de capital rusesc (fie direct, fie prin prepuși). Altă tactică aplicată este „mituirea”greilor din UE: Germaniei îi livreaza gaze la prețuri de rahat, din Franța cumpără portelicoptere de miliarde de euro. Yaht-uri de lux de ici, de colo…

Ce sunt restul statelor din UE pentru ruși? Rahat cu perje – nişte pete colorate pe o hartă pe care încă nu scrie mare: RUSIA.

Dmitri Rogozin, fost emisar al Kremlinului în Trasnistria şi fost ambasador la ONU, zicea, pe când se amplasa Scutul de la Deveselu, că România se comportă ca „un câine care se cacă în curtea noastră”. Păi dacă România este considerată încă „curtea noastră”, cam ce cred rușii despre Republica Moldova sau fostele republici sovietice?

Sincer, poziția Rusiei nici nu mă interesează. Rușii sunt ruși și nu te aştepți la nimic bun de la ei. Însă mă interesează foarte mult poziția susținătorilor români ai Rusiei.

Rusia prin compania de stat Gazprom ne vindea (ne mai vinde?) la prețul cel mai scump din Europa gazele naturale. Este motivul pentru care ne-am orientat la un moment dat către Azerbaijan pentru o nouă sursă de gaze naturale. Bineînțeles că Rusia și mafia românească din energie nu au văzut cu ochi buni această orientare. Şi nu m-aș mira ca proiectul să fi fost abandonat sau alterat de interpuşi. La fel și exploatările  de gaz de șist au fost blocate (doar sunt americane). Chiar și așa avem și noi resurse importante de gaz care acoperă jumătate din consum. Nu suntem chiar așa de dependenți de gazele rusești ca alte țări care nu au gaz nici pentru încărcat brichete.

Piața rusă a fost pierdută de mult de firmele românești pentru că produsele nu mai erau competitive. Pe piața rusă România trebuie să se bată acum și cu produsele rusesti, și cu cele occidentale, și cu cele ale asiaticilor și cu cele ale statelor satelite Rusiei vândute la preț de dumping. Ce exportă România? În primul rând Dacia. Ei bine Dacia se fabrică și în Rusia numai că se numește Renault (Logan, Duster etc). Cereale? Au și rușii. Lemn? Au și rușii.  Bunuri de larg consum? Probabil au o imagine, în Rusia, la fel ca bunurile lor la noi.

Iar noi, ce să fi cumpărat din Rusia mai bun calitativ decât din UE? Câte drujbe rusești se mai vând la noi? Câte televizoare color rusești? Câte Kashtanuri sau Mayakuri, sau ce dracu firme de produse electronice or mai avea? Câte autoturisme Lada? Câte ceasuri Pobeda? Câte aparate foto Zenit sau Kiev? Nici măcar produsele militare rusești nu mai au căutare (acum se vede şi de ce). Suntem sătuli de ele pană în gât și am plantat destule MIG-uri pe ogoarele Patriei.

Concluzia este una singură: șansele ca bunurile românesti să pătrundă pe piata rusească sunt exact aceleași ca bunurile rusești să intre pe cea românească. Adică zero. Rămân în cărți doar resursele energetice, minereurile și echipamentele industriale care, dacă sunt competitive, se pot achizitiona și de o parte și de cealaltă indiferent cine conduce România sau Rusia. Iar gazele se vor importa numai cât este nevoie.

Şi cu asta cred că am explicat şi cum rămâne cu „embargoul” non-liderilor Occidentali asupra Rusiei. Foamea la ruşi nu este foame cât timp există o lăcustă, un fir de iarbă, o scoarţă de copac de ros. Hrăniţi, ca slugi, sute de ani, cu lături şi picioare în burtă, ruşii înţeleg numai de bâtă şi cnut. Singurele „vorbe” pe care le aud sunt pumnii peste rât. Neamuri de slugi, numai la şuturi în burtă reacţionează şi devin atenţi.

Cu telefoane de la Macron şi Scholtz, Ucraina va pierde teritorial. Apoi Rusia va lua o pauză, îşi va linge rănile, va găsi alţi lacomi pe care să-i mituiască, apoi se va năpusti peste casele şi curţile altora.

Va deveni o cutumă să te trezeşti cu tancul rus la poartă.

Hai, toată lumea, mâinile sus, c-o intrat pe poartă tancul rus!

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.