Canada ia în considerare trimiterea de soldaţi suplimentari în Polonia şi ţările baltice

Canada, „extrem de îngrijorată de ameninţările Rusiei”, ia în considerare trimiterea de întăriri militare în Polonia şi ţările baltice din cauza situaţiei de securitate regionale, a anunţat joi ministrul canadian al apărării, Anita Anand, în cursul unei vizite în Letonia, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

„Trebuie să reflectăm la posibila trimitere de către Canada a unor soldaţi suplimentari în Polonia şi ţările baltice”, a declarat ea în cursul unei vizite la baza din Adazi, unde Canada conduce un grup tactic al NATO.

Prezenţa Canadei „în regiunea Balticii este importantă”, a afirmat Anita Anand, menţionând că grupul tactic ce staţionează în prezent în Letonia constituie cea mai importantă desfăşurare militară canadiană din străinătate.

„Suntem foarte preocupaţi de ameninţările din partea Rusiei”, a subliniat Anita Anand. Canada „îşi va continua eforturile pentru a asigura pacea şi ordinea în lume, între care sprijinirea unităţii teritoriale a Ucrainei”, a spus ea.

SUA au anunţat miercuri trimiterea a 3.000 de soldaţi suplimentari pentru întărirea prezenţei militare a NATO în Europa de Est în faţa desfăşurării de către Rusia a peste 100.000 de militari şi arme grele în apropierea frontierelor Ucrainei.

Canada acordă asistenţă forţelor armate ucrainene şi asigură o misiune de instruire militară în cadrul operaţiunii UNIFIER, lansată în 2015.

În cursul unei vizite duminică la Kiev, Anita Anand a indicat că ţara sa îşi va reloca trupele din Ucraina în vestul ţării şi a anunţat repatrierea angajaţilor neesenţiali ai ambasadei canadiene din Ucraina.

Ministrul leton al apărării, Artis Pabriks, a spus că Letonia se pregăteşte să trimită în Ucraina instructori militari pentru a se alătura misiunii UNIFIER.

NATO a decis să desfăşoare grupuri tactice, prin rotaţie, în Polonia, Estonia, Letonia şi Lituania după anexarea Crimeii de către Rusia în 2014.

Sursa foto: Pixabay

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.