Boris Johnson are scuze pentru petrecerile din lockdown dar exclude o demisie: „O să mă apuc de treabă”

Boris Johnson, premierul Marii Britanii
Boris Johnson, premierul Marii Britanii

Boris Johnson a cerut din nou scuze după petrecerile la care a participat în timpul lockodown-ului dar nu a anunțat nimic despre o eventuală demisie din fruntea Guvernului. 

SURSĂ: realitatea.net
AUTOR: REALITATEA.NET

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat scuze luni în Parlament, promiţând că va învăţa lecţia, dar a exclus o demisie, după publicarea unui raport administrativ conform căruia a fost vorba de „erori de leadership” în scandalul petrecerilor de la Downing Street din timpul izolării, relatează AFP.

„Îmi pare rău pentru lucrurile pe care nu le-am făcut corect şi îmi pare rău pentru modul în care a fost tratat subiectul”, a declarat liderul conservator în faţa deputaţilor.

„Înţeleg şi voi remedia” situaţia, a adăugat el, promiţând schimbări administrative în gestionarea Downing Street.

El a dat asigurări că guvernul său rămâne „demn de încredere”, insistând asupra realizărilor pro-Brexit, asupra reuşitei campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului sau chiar asupra răspunsului la criza ucraineană.

„O să mă apuc de treabă”, a mai spus el, în contextul în care se află într-o poziţie delicată, apărând tot mai multe apeluri la demisie, inclusiv din rândul majorităţii sale conservatoare.

Cerându-i încă o dată demisia, liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, a declarat luni despre premier că este un „om fără ruşine”, relatează agerpres.ro.

Un raport extrem de aşteptat despre petrecerile organizate în timpul izolării la Downing Street, reşedinţa şi biroul premierului Marii Britanii, a evidenţiat luni „erori de leadership şi de judecată” şi a subliniat că trebuie învăţate „imediat” lecţiile din acest scandal.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.