Boala Aquapark-ului s-a mutat la Turda

EXERCIȚII DE PR: După ce Emil Boc face la Cluj-Napoca un Aquapark încă din 2005, data primei poziționări în zona ștrandului SUN, acum vreo doi, trei ani, văzând că acestuia nu-i merge cu poziționarea (nici în Parcul Est, nici la Băile Someșeni), primărița din Chinteni, Lucia Suciu, a zis că face ea unul. Mai trainic și mai frumos. Numai că anul acesta a lovit-o seceta de la blocurile construite fără măsură în comună, iar proiectul ei a luat calea proiectelor lui Boc: ”OSĂ”. Acum l-a lovit boala aquaparkului nebun (BAN) pe primarul din Turda, Cristi Matei. ”OSĂ” facă și el unul. Poate chiar cu apă sărată și sărituri în cap de pe Cheile Turzii.

Primăria Turda lansează în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal care cuprinde construcția unui aquapark în partea estică a municipiului. Proiectul este estimat la 32 de milioane de euro și va depăși ca suprafață aquaparkul Nymphaea de la Oradea, relatează Agenția de presă Rador.

Aquaparkul de la Turda va fi construit pe malul râului Arieș, într-o zonă pe care Primăria vrea să o transforme într-un spațiu sportiv și de agrement. Proiectul, care va fi realizat din fonduri europene, se află în imediata apropiere a Sălii Polivalente aflate în construcție. Primarul Cristian Matei își dorește ca acest aquapark să îl concureze pe cel din Oradea și să transforme Turda într-o zonă turistică, care mai are ca atracții salina și lacurile cu apă sărată.

Cristian Matei apreciază că în doi ani ”OSĂ” inaugureze primul aquapark din județul Cluj.  Că are studiul de fezabilitate finalizat și mai are și PUZ-ul pentru toată zona respectivă, pe care-l și lansează în dezbatere publică. Apoi începe goana după avizări și pregătirile pentru lansarea licitației. În 2024 o să-și poată folosi slip-ul.

Noi zicem să ia legătura cu noul lui coleg de partid, vechiul dușman Emil Boc, să-i explice acesta onest cum ”OSĂ” aibă toate avizele, cam în cât timp. Că și el le obține de vreo 15 ani, sau cam așa ceva. În schimb poate să-i explice câți bani se pot obține din mai multe studii de fezabilitate. Să nu se oprească la unul, că nu-i fezabil.

Sau să se ducă la ex-colega lui de ex-partid, PSD, Lucica Suciu care are și ea un proiect similar la primăria comunei Chinteni. Că ea se află de vreo doi ani la faza de ”obțineri avize”, iar banii pentru construcție o așteaptă, sunt puși bine printre fondurile guvernamentale.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.