BILANŢ DE PRAFURI LA EC: 145 de persoane au fost oprite la intrare pentru deținerea de droguri

145 dintre cei care voiau să participe la evenimentele Electric Castle au fost opriți la intrare de către jandarmi deoarece au fost depistate cu droguri. Au fost deschise câteva dosare penale.

“(…) Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv pe durata festivalului, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășurau activități ilegale, inclusiv persoane care consumau sau încercau să vândă substanțe interzise.

  • Astfel, forțele de ordine ale M.A.I. au aplicat 298 sancțiuni în valoare de 194.680 lei.
  • În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite de a participa la festival 145 de persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

La data de 17 iulie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în contextul desfășurării misiunii în zona unui festival de muzică.

Ulterior, dosarul penal a fost înaintat la D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, spre competentă soluționare.

Astfel, la data de 17 iulie, în jurul orei 03.00, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în zona unei scene din cadrul unui festival de muzică din județul Cluj, polițiști din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca și B.C.C.O. Alba Iulia, au depistat un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce ar fi procurat de la un bărbat, de 38 de ani, din Cluj-Napoca, 1 plic din material plastic, în interiorul căruia se afla o substanță pulverulentă, albă.

În urma activităților specifice desfășurate, de la bărbatul în vârstă de 38 de ani au mai fost ridicate, inițial, 7 plicuri cu astfel de substanță și, ulterior, din autoturismul utilizat de acesta, 62 de plicuri din material plastic, cu închidere tip ziplock, în interiorul cărora se afla o substanță pulverulentă, albă, un telefon mobil și 4.150 de lei.

În aceeași zi, începând cu ora 13.30, polițiștii B.C.C.O. Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în mod succesiv, una în comuna Bonțida și două în municipiul Cluj-Napoca, fiind descoperite și ridicate 1 plic cu substanță pulverulentă, albă (aproximativ 1-2 grame), o farfurie, pe care se aflau două liniuțe de substanță pulverulentă, albă (aproximativ 0,5 grame).

De asemenea, au fost ridicate o bancnotă de 1 leu răsucită, un grinder în care se aflau urme de substanță vegetală de culoare verde-oliv, un recipient metalic în care se afla o țigară confecționată artizanal și substanță vegetală sub formă de muguri (aproximativ 1 gram), 1 farfurie pe care se afla substanță pulverulentă, albă (aproximativ 1 gram) și un card de porționat, o folie de plastic în care se afla substanță pulverulentă, albă (aproximativ 0,5 grame), un telefon mobil și 4.000 de lei.


În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 17 iulie 2022, față de bărbat, D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și de cel al UPU-SMURD Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:


– 179 cefalee,


– 158 escoriații,


– 50 reacții alergice


– 1188 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (ex. _dureri digestive, cefalee, contuzii, stari febrile, plăgi minore, congestie nazală, lipotimii, administrare tratament, reacții alergice etc.)

În 25 de situații cu afecțiuni medicale diverse a fost nevoie de investigații medicale de specialitate, astfel că 25 adulți au fost transportați la spital”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Cluj, dat la încheierea Festivalului Electric Castle.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.