Artera Moților-Mănăștur se «extinde» cu un aviz de la Mediu: Șantierul va dura cel puțin 15 luni

Încă un pas birocratic pentru deschiderea șantierului Moților-Mănăștur. Autoritățile au solicitat emiterea acordului de mediu în cazul acestui proiect pentru care ordinul de începere a fost dat încă din ianuarie 2022. După cele 3 luni alocate proiectării, șantierul de pe axa est-vest ar putea fi deschis chiar din luna mai pentru cel puțin alte 15 luni.

Administrația Boc a publicat recent anunțul privind solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Elaborare documentație tehnică pentru desființare construcții existente, elaborare documentație tehnică pentru autorizarea lucrărilor de modernizare Calea Moților-Calea Mănăștur-Strada Uzinei Electrice-strada Oțetului-strada Mărginașă și organizare de șantier”.

În cazul proiectului de modernizare Calea Moților-Cala Mănăștur-strada Uzinei Electrice-strada Oțetului-strada Mărginașă, un număr de 48 de imobile, din care 25 din domeniul public și 23 din domeniul privat, se suprapun lucrărilor de extindere a arterei Moților – Mănăștur.

Cel puțin un număr de 8 case vor fi demolate și peste patruzeci de imobile urmează să fie afectate de extinderea arterei Moților-Mănăștur.

În 10 Ianuarie 2022 a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru Calea Moților-Mănăștur și a străzilor adiacente. 

Valoarea totală a investiției era estimată de autorități la 54.328.940,68 lei cu TVA.

Lucrările vor fi realizate de Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj (ARL).

Valoarea exproprierilor era estimată la suma de 14.466.601,95 lei.

Lucrările urmează să fie desfășurate etapizat, 18 luni – din care 3 luni proiectare și 15 luni pentru execuție. 

Ziar de Cluj semnala situația clujenilor ale căror proprietăți fac parte din coridorul de exproprieri, somați să-și părăsească locuințele încă din martie 2022.

CITEȘTE ȘI: Exproprierile de pe Moților-Mănăștur se fac potrivit «prevederilor legale»: „Sunt sume la prețul pieței”, susțin autoritățile, care oferă 292 EUR/mp

În Clujul imobiliar prețul mediu pe metru pătrat este de cca 2.500 EUR. Administrația Boc acordă despăgubiri în baza Legii nr. 255 din 14 decembrie 2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, în valoare de cca 292 EUR/mp.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.