Apar doua blocuri noi de maxim 7 ETAJE pe strada Oasului. Beneficiari sunt MFM Construct si Geromed Beta

Realizarea PUZ-ului pentru un nou proiect imobiliar se afla in dezbatere publica. Este vorba despre urbanizarea unui teren de 8.000 mp de pe strada Oasului 86-90, unde SC MFM Construct SRL si SC Geromed Beta SRL vor sa construiasca doua blocuri de locuinte si birouri, cu spatii comerciale la parter, cu regim de inaltime maxim admis de (3S)+P+5+ER+ET.

Totalul de 8012.00 mp de teren se compune din 5 parcele fiind in proprietatea beneficiarilor.

Terenul se invecineaza la nord si est cu strazile Oasului si Treboniu Laurian, iar pe laturile sud si vest cu proprietati private edificate cu locuinte colective si spatii de servicii si comert (imobile mixte in principal).

Una din parcele, in suprafata de 5662.00 mp este ocupata in acest moment cu 8 corpuri de cladire avand functiuni de hala de productie P si P+2E, cabina de poarta, atelier auto si atelier tamplarie, castel de apa, statie de deurizare, centrala termica, statie de compresoare si magazie metalica. Pe parcela cu suprafata de 1700 mp exista o constructie cu destinatie industriala – constructie de conuri pirometrice cu regim de inaltime P+E, iar pe o a treia parcela exista doua constructii cu destinatia de decantor si put de apa.

“Beneficiarii propun schimbarea unitatii teritoriale existente, din zona industriala restructurabila, zona mixta in reparcelarea amplasamentului reglementat, respectiv realizarea unui regulament de construire pe aceste parcele. Obiectivele principale sunt de transformare si asanare a zonei, de crestere a calitatii spatiului construit, crearea unei ambiante urbane conforme si a unei imagini arhitecturale contemporane”, scrie in documentatia elaborata pentru PUZ.

Scopul acestui obiectiv este crearea unui cadru care sa asigure functionarea unui ansamblu mixt pentru care se vor asigura locuri de parcare, realizarea acceselor pietonale si auto, a punctelor gospodaresti si a spatiilor verzi publice cu acces nelimitat. Tinand cont de reglementarile PUG in vigoare si de caracterul format al zonei, din punctul de vedere al parcelelor existente, consideram ca functiunea propusa se incadreaza in viziunea de dezvoltare a municipiului si implicit a populatiei.

Pentru accesul auto propus pe teren in subsoluri se propune acces din str. Treboniu Laurian, iar pentru acest lucru se propune largirea strazii peste amplasament, urmand astfel a se dezmembra aprox 205.92 mp in vederea amenajarii unei benzi de circulatie suplimentare pe str. Treboniu Laurian, pentru accesul in cele 3 nivele subterane propuse pentru parcarea autovehiculelor. Se vor organiza locuri de parcare pe parcela – in cele 3 nivele subterane ale Corpului A si B.

Avand in vedere ca imobilele propuse sunt mixte – locuire si comert/servicii la parter – Corp A, respectiv birouri si servicii – Corp B, in faza PUZ se estimeaza un total necesar de parcari de 364 parcari. In plus, se vor amenaja inca 70 locuri de parcare cu acces public nelimitat, tot la nivelul subsolurilor.

MFM Construct Cluj-Napoca este detinuta de Adrian Nicolae Moraru (50%) si Alin Constantin Moraru (50%). In 2020, a avut un profit net de 2 milioane euro.

Geromed Beta Cluj-Napoca este detinuta de urmatorii asociati: Adrian Nicolae Moraru (35%), Alin Constantin Moraru (35%), Daniel Moraru Miller (15%) si John Ioan Moraru (13%). In 2020, compania a avut un profit net de 493 mii euro.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.