Anunț de angajare: „Angajez politician român ca bonă. Să îmi plimbe copiii. Prin gură”

S-a uitat Comisia Europeană peste ce-au bulibăşit politicienii noştri prin economia României în pandemie şi au estimat că deficitul public va atinge 7,5% din PIB în 2022. Şi dacă politicile fiscale din acest an nu au să ne dea de gard economia, vom avea şansa ca deficitul să se „redreseze” pe undeva către 6,3% în 2023, astfel încât ponderea datoriei în PIB să ajungă la 52,6% până în 2023.

În ceea ce privește inflația, pentru acest an se așteaptă să ajungă la 8,9%. Şi, cu noroc, în 2023, la 5,1%. Cum s-ar zice, atât de săraci cum suntem azi, am tot fost şi o să mai fim. România este întotdeauna tangentă la bunăstare, dacă ar fi să discutăm în termeni de „geometrie economică”. Dar este bine: săracii au iluzia că sunt stăpâni.

Un lucru rămâne constant în ceea ce ne priveşte: nu avem dileme morale sau legate de viitorul nostru legate de bulibăşeala făcută în tot ce înseamnă economicul şi socialul în România de către politicienii noştri în timpul pandemiei. Cum şi-au cumpărat „parandărăt” din vaccinuri, măscuţe, izolete, spitale din carton şi angajările făcute pe ochi frumoşi în sinecuri publice.

Nu ne încurcă războiul din Ucraina, decât să grohăim şi mârâim că ni se iau carburanţii, curentul şi păpica din trocuţă., Uităm că asta este îndeletnicirea politicienilor noştri de peste trei decenii: să ne mintă că „dau”, în timp ce-şi umflă buzunarele. Dar nu s-a simţit nimic cât pasul şurubului a fost lent. Se simte acum când războiul încurcă socotelile parveniţilor noştri politico-economici.

Nu înţelegeţi? Nici ei nu prea mai au de unde să ne fure.

Aşa că ne pregătesc de inflaţia cu doua cifre. Asta în timp ce mimează îngrijorare, atenţie şi preocupare pentru măsuri sociale şi ne îndeamnă să ne facem provizii de flori de tei şi să ne calmăm.

Citiţi factura la gaze şi la curent şi beţi, calm, ceai de tei. Doar din umflarea nejustificată a acestor facturi a făcut Guvernul rost de bani să plătească pensiile nesimţite şi salariile curvelor (indiferent de sex) pe care le-au încuibat în sinecura banului public.

Pentru că vine recesiunea, ni se pregătesc nişte impozite „reașezate”.

Nu se măreşte nici o taxă şi nici un impozit, staţi liniştiţi la locurile voastre – ne spune şeful PSD, Marcel Ciolacu. Totul se reaşează şi se redimensionează. Reaşezare din buzunarele şi economiile românilor în buzunarele cleptocraţiei, unde se redimensionează.

Contracţia economică se contracarează, ca de obicei, cu „credit doar cu buletinul”. Acum se promit credite pentru nunți, cumetrii, botezuri. Pâine şi circ la scară națională, până din „pâine” va rămâne doar „circul” – ca după celebrul „program” de „ieşire” din criza din 2009: „credit doar cu buletinul”…

De ce să se investească în Educaţie? Doar cei 42% de analfabeți care urmează să bage bani în petreceri vor fi „baza electorală” a PSD-PNL, căci vor şti cine le-a finanţat bairamurile.

Suntem în picaj economic? „Este vina lui Putin” – ne spune Iohannis în timp ce-şi face bagajul pentru un concediu sau o vacanţă.

Noroc că vine „Coaliţia de Guvernare” cu nişte legi și norme prin care să aresteze speculanții și să le confiște marfa, pe care o va vinde apoi la prețul „corect”.

Ultima găselniţă: toți producătorii și comercianții de produse agricole vor fi obligați să raporteze lunar stocurile către stat. Acesta este un Proiect de OUG prin care se stabilesc şi amenzi uriașe pentru cei care nu se „conformează”. Anii 50 ai secolului trecut ar fi mândri de anii 20 ai acestui secol. Stahanoviştii, staliniştii, torţionarii şi delatori de atunci, de cei de azi!

Vorba regretatului meu prieten, jurnalistul Ştefan Ciocan: „Dumnezeu ne-a dat minte ca să ne încurce şi să ne împingă în păcat iar apoi ne-a dat legile pe care să le încălcăm. Din momentul în care am început să ne depăşim instinctele, am învăţat să furăm, să minţim, să trădăm. Practic am învăţat toate cele 10 păcate fundamentale şi încă ceva în plus, pe care nici Dumnezeu nu a avut atâta imaginaţie încât să le treacă pe documentul dat lui Moise.”

Raţiunea ne-a omorât instinctele şi ne-a adaptat la mediu. Este mai uşor să furi roadele muncii vecinului decât să trudeşti pentru bucata ta de pâine. Scăpăm uşor de pedeapsă minţind. Nu suntem egali decât din vorbe, iar cei mai „descurcăreţi” pot să-i păcălească pe cei fraieri şi să trăiască pe „spinarea” lor. Am adus minciuna la rang de artă.

Aşa că acum ne izbesc în plină figură „măsurile” anti-criză ale guvernanţilor.

Aflăm că au terminat de hăituit pe străzi babele care nu-și „apcizau” usturoiul și leușteanul şi au trecut la hăituirea micro intreprinderilor.

Să-i oblige pe amărâţii care credeau că pot avea o afacere a lor, să facă angajări. Că, pe banii lor de proprietari, „burjuii”, pot să angajeze cu un salariu minim – din care, la fiecare 100 de lei, să jefuiască 80 cleptocraţii noştri şi să-şi angajeze şi ei pilele şi relaţiile în posturi inventate pe bani publici. Doar din taxa și impozitul pe aceste salarii, de înmulţit cu 250.000 de „burjui” jupuiţi şi cu aceste salarii minime, ar mai putea să-și mai plătească şi ei o țiitoare, ar mai băga niște lepre de-ale lor în pensie specială pe la 45-50 de ani.

În loc să-și scoată banii din ce fură pentru ei și curvele lor (indiferent de sex), de la intreprinderile de stat, politicienii tot pe umerii micro intreprinderilor vor să treacă povara ieșirii din criză.

Tot noi să le plătim acestor cleptocrați dolce far nientele și pensiile speciale.

Aşa că fac şi eu anunț de angajare: „Angajez politician român ca bonă. Să îmi plimbe copiii. Prin gură.”

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.