Analiză Wall Street Journal: Petrecerea Crypto s-a terminat

Industria criptomonedelor a fost construită pe fanfaronadă, entuziasm și optimism. Toate trei sunt în criză în aceste zile, pe măsură ce pierderile și concedierile din sectorul criptomonedelor se înmulțesc, arată o analiză a ziarului financiar The Wall Street Journal.

În contextul în care bursele scad constant și inflația afectează economia globală, criptomonedele au fost printre primele active vândute. De când bitcoin a atins un maxim istoric în noiembrie anul trecut, aproximativ 2.000 de miliarde de dolari din valoarea criptomonedelor – mai mult de două treimi din toate criptomonedele care existau – au fost șterse.

Bitcoin însuși a scăzut până la 21.206 dolari, la aproximativ 69% de la maximul istoric de 67.802 dolari. Bursele de criptomonede pierd utilizatori, iar companiile de criptomonede concediază lucrători, cel puțin una dintre ele luând în considerare restructurarea.

Pe măsură ce frica de inflație face ravagii, comercianții și investitorii renunță la activele din portofoliul lor pe care le consideră riscante. Acțiunile companiilor neprofitabile au scăzut rapid, multe companii tehnologice nou intrate în bursă pierzând mai mult de jumătate din valoare în prima jumătate a anului. De asemenea, în fruntea listei de vânzare: cripto.

Ethereum, o altă criptomonedă populară, a scăzut cu aproximativ 68% până acum în acest an.

Pierderile s-au extins de la criptomonedele în sine la companiile care oferă servicii pe piață. Pentru burse, activitatea de tranzacționare reprezintă cea mai mare parte a activității lor, iar odată cu scăderea vânzărilor, veniturile au scăzut. Coinbase a raportat în luna mai o pierdere de 429,7 milioane de dolari în primul trimestru și a declarat că utilizatorii săi au fugit de platformă, chiar dacă directorii săi au vândut acțiuni și au încasat profituri.

În iunie, pentru prima dată de la înființarea sa în 2012, a concediat personal – aproape o cincime din forța sa de muncă. Acțiunile sale se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 51 de dolari, comparativ cu maximul de 429,54 de dolari din prima sa zi de tranzacționare, la 14 aprilie 2021. Gemini, BlockFi și Crypto.com au renunțat, de asemenea, la angajați.

Citește aici analiza completă The Wall Street Journal

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.