1,2 MILIOANE EURO din bugetul local pentru covoare de protecție pentru locurile de joacă  

Foarte multe locuri de joacă din oraș sunt degradate, învechite și cu aparate rupte, dar Primăria Cluj-Napoca se îngrijește de montarea de covoare de protecție. Va face o achiziție de 5.780.000 lei (aproape 1,2 milioane euro). În urma acestei proceduri, se va încheia un acord cadru cu o durată de 24 de luni, iar pe perioada derulării acestuia se vor încheia contracte subsecvente pe patru loturi.

Vor fi cumpărate dale din granule de cauciuc și borduri din granule de cauciuc aferente, dale cauciuc + benzi gazon artificial, covor turnat de cauciuc, tartan și produse conexe pentru aparatele de joacă, aparatele fitness si terenurile de sport betonate.

“În prezent locurile de joacă pentru copii din municipiul Cluj-Napoca sunt amenajate în proporție de 60% cu pavaje de cauciuc cu o vechime de peste 15 ani și ca urmare achiziția are ca scop înlocuirea acestor pavaje ce au ajuns la limita maximă de utilizare și asigurarea condițiilor optime pentru siguranța utilizatorilor spațiilor de joacă și agrement existente cât și pentru cele nou înființate”, scrie în caietul de sarcini.

Potrivit documentului citat, dalele și covoarele sunt cumpărate cu scopul de a crește gradul de siguranță. Până acum, nici primarul Emil Boc și nici altcineva din Primărie nu a ieșit public cu vreun anunț privind modernizarea aparatelor de joacă din oraș. Se derulează doar contracte pentru întreținerea aparatelor, dar după cum Ziar de Cluj a scris de mai multe ori, aparatele de joacă sunt uzate și rupte, periculoase pentru copii.

Citește și:

Locurile de joacă ale Clujului: copiii de pe Aleea Tazlău au parte de noroi de cea mai bună calitate

„Calitatea vieții”, de negăsit în tristele locuri de joacă din Mănăștur

Copiii din Europa se veselesc în locuri de joacă cu tentă horror – FOTO & VIDEO

“În acest scop având în vedere că la această dată există aproximativ 304 locuri de joacă în parcuri, zone verzi, grădinițe și școli și circa 26 de locuri de fitness, realizate pe parcursul mai multor ani, se are în vedere amenajarea de sisteme de protecție antitraumă pentru creșterea siguranței în utilizarea echipamentelor din toate spațiile destinate mișcării în aer liber, cu o diversitate tot mai mare atât în ceea ce privește tipul de sistem de protecție ales cât și în ceea ce privește aspectul estetic”, scrie în caietul de sarcini.

Produsele ce fac obiectul licitației se doresc a fi achiziționate pentru a reduce riscul de accidentare la locurile de joacă pentru copii, fitness, terenuri sportive. Datorită caracterului amortizor al dalelor, acestea vor proteja utilizatorii aparatelor de joacă sau altor echipamente de agrement de eventuale accidentări grave la nivelul capului și scad riscul fracturilor. Datorită caracterului antiderapant se reduce riscul alunecărilor. De asemenea, sunt ușor de întreținut. Pentru a crește atractivitatea spațiilor de joaca și a celor pentru practicarea exercițiilor fizice în aer liber, acestea vor avea o paletă de culori diversă.

Prin finalizarea acestei proceduri, Autoritatea contractantă va reuși să acopere un segment din cererile locuitorilor municipiului, respectiv asigurarea conditiilor de siguranta in utilizarea dotărilor existente pe raza municipiului Cluj Napoca, în condiții tehnice corespunzătoare. Totodată prin această procedură Autoritatea contractantă încearcă să prelungească perioada de viață a aparatelor existente.

Una dintre sarcinile Serviciului Spații Verzi este înnoirea permanentă a dotărilor din locurile de joacă și fitness.

“În acest context Serviciul Spații Verzi continuă în fiecare an pe baza cerințelor utilizatorilor și ținând cont de tipurile noi de sisteme de protecție antilovire, apărute pe piața, dorește să achiziționeze dale din granule de cauciuc, dale cauciuc + benzi gazon artificial, cauciuc turnat, suprafețe din tartan si produse conexe pentru aparatele de joacă si fitness, terenuri sportive betonate existente atât pentru spațiile de pe domeniul public, precum și pentru creșe, grădinițe și scoli”, spun reprezentanții Primăriei.

Anul trecut, Primăria a atribuit un contract – împărțit pe 3 loturi – pentru întreținerea și amenajarea zonelor verzi și a locurilor de joacă din Cluj-Napoca, precum și a zonelor verzi din cimitire. Contractul are valoare de peste 120 milioane lei și a fost atribuit firmei Eco Garden Construct SRL.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.